Cevap: işe iade istenebilirmi?
işe iadenin 1 ay içinde açılması gerektiğini biliyorum.tel problem müvekkile başka bi avukatın bu alacak davasını işe iadeye çevirebileceğini söylemiş olması.bana mantıklı gelmedi ama bilgisi olan varsa fikir verebilirmi?
Alıntı:
dimple rumuzlu üyeden alıntı
işe iadenin 1 ay içinde açılması gerektiğini biliyorum.tel problem müvekkile başka bi avukatın bu alacak davasını işe iadeye çevirebileceğini söylemiş olması.bana mantıklı gelmedi ama bilgisi olan varsa fikir verebilirmi?
1 aylık süresi dolduysa benim kanaatimce hiçbir şekilde işe iade davasına dönüştürülemez. dönüştürülse reddedilir.
İşe iade davası ile alacak davasının yargılama usulü de farklı olduğundan bence böyle bir talep ıslah yoluyla da yapılamaz.
Aynı davada talep edilmeleri halinde Davaların ayrılması gerektiğini içtihat eden yargıtay kararları varken ayrı bir dosya numarası alacak olan davanın açılış tarihi, talep tarihi yine önem arzedecektir ki burada süresi geçmiş.
Böyle bir şey benim başıma gelmiş olsa müvekkilimin bunu söyleyen meslektaşımıza gitmesini söylerdim.
teşekkürler cevabınız için..bende aynı sizin gibi düşünüyorum
benim görüşüm süresinde açılmışsa ıslah edilebileceğidir.
Cevap: İşe iade istenebilirmi?
bugün kafam çok karıştı. bir iki iş mahkemesi hakimiyle konuştum.biri değiştirilemez dedi ama emin değilim dedi.diğeride ıslah yoluyla herşeyi değiştirebilirsin sadece sürelere dikkat et dedi.
müvekkilin iş sözleşmesi 22.6.2009 da fesh edilmiş,biz alacak davasını 9.7.2009 da açtık.eğer ıslahta ilk dava açılmasıyla zamanaşımı kesilmiş oluyorsa bu açıdan işe iade davası için zamanaşımına girmesi söz konusu değil.
ancak asıl sorun alacak davası işe iadeye çevrilebilirmi?ıslahla vereceğimiz dava dilekçesi,ilk talebimizden tamamen farklı olacak.ama ıslah edilen dava ilk davanın devamı nteliğinde değilmidir?ilk dilekçenin ikinci dilekçeyide kapsaması gerekmezmi?
hakimlerde bu konuda emin değilse nasıl karar verecekler anlamadım?
bu konuyla ilgili hakimlerin tam bir fikri olmadığı gibi sanırım meslektaşlarımında yok.
eğer cevap verecek biri olursa,tam emin olmasa da fikrini paylaşmasıda yeterli.
hatta bir yargıtay kararı olsa ne güzel olurdu
Alıntı:
dimple rumuzlu üyeden alıntı
bu konuyla ilgili hakimlerin tam bir fikri olmadığı gibi sanırım meslektaşlarımında yok.
eğer cevap verecek biri olursa,tam emin olmasa da fikrini paylaşmasıda yeterli.
hatta bir yargıtay kararı olsa ne güzel olurdu
sn. fanidünya olabileceğini düşünüyor.
belki bu düşüncesini biraz daha açabilirse akıl yürütmeyle v.s. biz de bir çıkış yolu buluruz, ya da kararımız üzerinde değişiklik yapabilecek bir etkisi olur açıklamanın.
evet sayın fanidünya top sizde:)
evet sayın fanidünya top sizde:)