Sözleşme Esasları ve Tazminat
Merhaba,
15.07.2009 tarihinde sözleşmeli ve part-time olarak bi işe başladım sözleşmemde;
"Taraflar bu sözleşmeyi 2ay boyunca önelsiz fesedebilir" ibaresi,
"İş bu sözleşmenin 60 fiili iş günü içerisinde iptalinde X firmasının vermiş olduğu 14günlük xxx eğitimine istinaden gider ve ücretleri karşılığında 250$ o günün kurundan ödemeyi kabul ettiği" ibareleri var.
Öncelikle bu ibarelere istinaden burda tam olarak anlatılmak istenen fiili 60 günlük iş günü süresini İnsan Kaynakları departmanına sorduğumda Cumartesi-Pazar günleri hariç olan iş günlerini kapsadığı bilgisine ulaştım.
Fakat bu iş günü süreleri Tam Zamanlı çalışma süreleri olarak geçerli değilmidir?
Part-Time saat ücretli çalışan biri olarak beni bağlayıcı bi durum sözkonusumudur?
İşi bırakmam durumunda almış olduğum eğitim süresi 14gün olmadığı için konuyla ilgili tazminata itirazda bulunabilirmiyim?
Tazminat sözkonusu olduğunda bunu ödemeyi kabul etmediğim zaman nasıl bir yaptırımla karşılaşabilirim?
Cevaplarınız için şimdiden Teşekkür ediyorum,
Cevap: Sözleşme Esasları ve Tazminat
Alıntı:
goodme rumuzlu üyeden alıntı
Tazminat sözkonusu olduğunda bunu ödemeyi kabul etmediğim zaman nasıl bir yaptırımla karşılaşabilirim?
İşverenin dava açması durumunda, dava giderleri dışında faiziyle ödemek durumunda kalırsınız.
14 günlük eğitim gideri belirtilen rakamsa, siz 14 gün eğitim almadıysanız, aldığınız eğitim süresine orantılı olarak bahsedilen eğitim masrafını ödemek durumunda kalırsınız.
Cevap: Sözleşme Esasları ve Tazminat
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşverenin dava açması durumunda, dava giderleri dışında faiziyle ödemek durumunda kalırsınız.
14 günlük eğitim gideri belirtilen rakamsa, siz 14 gün eğitim almadıysanız, aldığınız eğitim süresine orantılı olarak bahsedilen eğitim masrafını ödemek durumunda kalırsınız.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim,