Yazılı olmayan Kiracı Sözleşmesinde Kiraci Ne Zaman Çikabilir?
Selamlar,
Ben Almanya'dayim ve Istanbul'daki esyali dairemi Almanya'dan is dolayisiyla Istanbul'a giden bir tanidigima kiraya (01.01.2009 'dan itibaren) verdim. Kiracim Agustosun son günü beni telefonla arayip 15-20 Eylül gibi evden cikacagini bildirdi. Bu durumda ev sahibi olarak ne tür haklarim var onu ögrenmek istiyorum.
Detay Bilgiler:
Ne yazik ki kiracinin istegi üzerine yazili kira sözlesmesi yapilmadi (kendim sözlesme yapalim diye gönderdigim yaziya yaniti bendedir), ne yazik ki tanidik olmasindan ve yeni ise baslamasindan dolayi deposito da almamistim, ama e-maille yazili ve ödenen kira bedelleriyle kira bedeli belli. Baslangicta Kira sözlesmesi konusunda da herhangi bir süre konusulmadi, is yeri degisikligi de söz konusu degil. Almanya'da genelde süresiz kira sözlesmesi yapiliyor, 3 ay icinde kiraci ve ya ev sahibi anlasmayi bozabiliyor.
Kiracim maasini gec almasindan dolayi arada 5-10 günlük aksatmalar yapiyordu, tanidik olmasindan dolayi anlayisla karsiladim. Agustos ayinda ben hesap numarami degistirdim, kendisine bildirdim. Bu yazismalarda da evden cikacagini ve ya yeni ev aradigini filan bildirmedi. Eylül ayinin kirasini da 15 Eylül'de sadece 20 günlük miktar kadar yeni bildirdigim hesap numarasina yatirmis.
Bu durumda ev sahibi olarak herhangi bir hakkim var mi, yoksa tanidik kazigi yiyerek gene de kurtulduguma mi sükredeyim?
Yanit icin tesekkür ederim, selamlar, saygilar
Cevap: Yazili olmayan Kiraci Sözlesmesinde Kiraci ne zaman cikabilir?
yoksa tanidik kazigi yiyerek gene de kurtulduguma mi sükredeyim?:DD
Aynen öyle.
Bir daha sözleşmelerinizi yazılı ,sağlam kefilli yapın.