İhbar süresi'nde senelik izni kullanımı
Merhabalar,
Şu anda ihbar süresi içirisindeyim, istifa dilekçemde kalan senelik iznimi ve 2 saatlik iş arama iznimi toplu olarak ihbar suremin bitiminden onceki zaman dilimine denk gelecek şekilde kullanacağımı belirttim. Daha sonrada mail atarak onaylanması talebinde bulundum. Herhangi bir cevap alamadım. İhbar süresinin sonuna kadar senelik iznimi kullanmadan çalışmak zorundamıyım. Konu hakkında acil yardımınıza ihtiyacım var.
çok teşekkür ederim.
Cevap: ihbar süresi'nde senelik izni kullanımı
Alıntı:
noandatr rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Şu anda ihbar süresi içirisindeyim, istifa dilekçemde kalan senelik iznimi ve 2 saatlik iş arama iznimi toplu olarak ihbar suremin bitiminden onceki zaman dilimine denk gelecek şekilde kullanacağımı belirttim. Daha sonrada mail atarak onaylanması talebinde bulundum. Herhangi bir cevap alamadım. İhbar süresinin sonuna kadar senelik iznimi kullanmadan çalışmak zorundamıyım. Konu hakkında acil yardımınıza ihtiyacım var.
çok teşekkür ederim.
Senelik izni kullanma zamanı işverenin yönetim hakları içinde yer almakta. Bu yüzden sizin tek taraflı beyanınız burada yetersiz. İşverenin bunu kabul etmesi gerekiyor.
İşverenden cevap alamadığınıza göre ihbar süresinin sonuna kadar çalışmanız gerekiyor (gibi görünüyor).
İşveren tarafından bir cevap gelmese de, izin süreleri ile ihbar süresi iç içe giremez.Yani ihbar süreniz içinde kanunen ücretli izin hakkınızı kullanamazsınız.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşveren tarafından bir cevap gelmese de, izin süreleri ile ihbar süresi iç içe giremez.Yani ihbar süreniz içinde kanunen ücretli izin hakkınızı kullanamazsınız.
Erdoğan bey,
İş K. 59/son bunu sadece İşveren tarafından feshedilen sözleşmeler için getirmiş. Burada ise bir istifa söz konusu.
MADDE 59. - İş sözleşmesinin, herhangi bir nedenle sona ermesi halinde işçinin hak kazanıp da kullanmadığı yıllık izin sürelerine ait ücreti, sözleşmenin sona erdiği tarihteki ücreti üzerinden kendisine veya hak sahiplerine ödenir. Bu ücrete ilişkin zamanaşımı iş sözleşmesinin sona erdiği tarihten itibaren başlar.
İşveren tarafından iş sözleşmesinin feshedilmesi halinde 17 nci maddede belirtilen bildirim süresiyle, 27 nci madde gereğince işçiye verilmesi zorunlu yeni iş arama izinleri yıllık ücretli izin süreleri ile iç içe giremez.
Cevap: İhbar süresi'nde senelik izni kullanımı
Cevaplarınız icin çok tesekkur ederim, şirketin avukatı iki hafta once verilmis bir yargıtay kararından bahsetti, senelik izni ihbar suresi icerisinde kullanamazsın dedi, boyle birsey varmı ?
ikinci bir nokta ise, 2 saatlik is arama iznimi, ihbar suresinin bitiminden onceki gunlere gelecek sekilde toplu olarak kullanabilmem icin isverenin onayı gereklimi ? istifamda bu sekilde kullanacağımı soyledim fakat yine kabul edilip edilmedigine dair bir yanıt alamıyorum.
sn.noandatr;
En başta sn.İlknur hanımın da belirttiği gibi, ücretli izin kullanım dönemini belirlemek işverenin yönetim hakkı içinde yer aldığından, ücretli izin talebinizi işveren değerlendirir, uygunsa görürse izninizi kullanabilirsiniz.Bu konuda sizin talebiniz tek başına yeterli değildir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
sn.noandatr;
En başta sn.İlknur hanımın da belirttiği gibi, ücretli izin kullanım dönemini belirlemek işverenin yönetim hakkı içinde yer aldığından, ücretli izin talebinizi işveren değerlendirir, uygunsa görürse izninizi kullanabilirsiniz.Bu konuda sizin talebiniz tek başına yeterli değildir.
Erdogan Bey,
İlknur Hanım,
burda istifa soz konusu diyor. istifa olunca kullanılabilir gibi algıladım ben İlknur hanım'ın mesajından , yanlışmı anladım ?
Ben cevap olarak ücretli izin ile ihbar süresi iç içe geçemeyeceğini belirttiğimde İlknur hanım benim söylediğim durumun işveren tarafından fesihte olabileceğini belirtmişti.Her durumda ücretli izin hakkının kullanım zamanı işverenin insiyatifinde olan bir karardır.Çalışan talep ettiği tarihi bildirir, işveren uygun görürse o tarihte veya işverenin belirleyeceği bir başka tarihte kullanılabilir.Yanlış anlamışsınız.