Yeni alınan evdeki kiracıyı nasıl tahliye edebilirim
Ağustos ayında ayında aldığım ev de bir kiracı oturmaktadır. Alımdan önce kiracıda emlakçıda çıkacaklarını belirtti. (ama tahliye taahhütnamesini bilmediğim için almadım).
Evi aldıktan sonra kadın cıkmayacagını yada su kadar para verırsek cıkacagını soyluyor. paranın yuksek oldugun daha dusuk bır ucret teklıf ettım.. tamam felan desede bır sonrakı gorusmemde bu para yeterlı degıl demekte..
Noterden ihtarname gönderdim , 1 ay içinde evini tahliye etmesi için.
Sorum su sekılde mahkemeler bu surecte cok yavas ısledıgı ıcın ıcradan bu ıslemı yaptırabılırmıyım.
Kirayı odemediği zaman yıllık kirası için icra yapılacagı sözleşmede yer alıyor.
tapuda kira serhi bulunmuyor..
Cevap: Yeni alınan evdeki kiracıyı nasıl tahliye edebilirim
İcradan sadece ödenmeyen kiralara ilşkin haciz ve tahliye talepli takip yapabilirsiniz.
İhtiyaç nedeniyle tahliye için dava açmak gerek.
haciz ve tahliye talepli takip diye bir kavram belirtmişssiniz. bu radaki tahliye kavramı kiracıyı cıkarmak ıcın kullanılmıyor mu?
veya kullanamaz mıyım..
aynen öyle
bulunduğunuz ilde avukat yardımı alın.
İhtarnameyi evi aldıktan ne kadar sonra gönderdiniz?
evi 28.08 de aldım ihtarnameyi 09.09 da gönderdim.. yani 15 gün felan olmadan..
daha sonra bir arkadas ıle konustum ihtarnamede konuttaki ikamet suresince kiracıdan alınacak kira için banka hesap no vermemiştim.
14.09 da tekrar bir ihtarname cektım bu sefer hesap numarasını da ekledım..
kontratta bir kira odenmezse yıllık kira tahsiline gidilir seklinde br madde var.. bu maddeye uygulamak amaclı olarak ..
Alıntı:
selim can rumuzlu üyeden alıntı
evi 28.08 de aldım ihtarnameyi 09.09 da gönderdim.. yani 15 gün felan olmadan..
daha sonra bir arkadas ıle konustum ihtarnamede konuttaki ikamet suresince kiracıdan alınacak kira için banka hesap no vermemiştim.
14.09 da tekrar bir ihtarname cektım bu sefer hesap numarasını da ekledım..
kontratta bir kira odenmezse yıllık kira tahsiline gidilir seklinde br madde var.. bu maddeye uygulamak amaclı olarak ..
İlk gönderdiğiniz ihtarnamenin içeriği neydi? Ne talep ettiniz?
ilk gönderdiğimde 1 ay (6 ay oldugunu bılıyorum ozellıkle degıstırdım ıhtarnamede )içinde evi tahliye etmesini , aksi halde ihtiyac sebebiyle dava acacgımı tüm masraflarını kendisinin ödeyecegini belirten standart metni gönderdim..
ikinci de ise aynı metne sadece ödenecek kiranın hangi banaka hesabına yatırılacagı bılgısını ekledım..
Alıntı:
selim can rumuzlu üyeden alıntı
ilk gönderdiğimde 1 ay (6 ay oldugunu bılıyorum ozellıkle degıstırdım ıhtarnamede )içinde evi tahliye etmesini , aksi halde ihtiyac sebebiyle dava acacgımı tüm masraflarını kendisinin ödeyecegini belirten standart metni gönderdim..
ikinci de ise aynı metne sadece ödenecek kiranın hangi banaka hesabına yatırılacagı bılgısını ekledım..
Güzel..
İhtiyacınızı ispatladığınızda "yeniden iktisap sebebiyle tahliye davası" açabileceksiniz.
Ödeme yapmadığı durumda tahliye istemli icra talebinizin alternatifi olarak yedekte bulunması iyi.