Sigorta şirketi mağdurları
Bundan 3 ay önce işyerimiz faili meçhul kişilerce yakılmak sureti ile hasar görmüştür.Sigorta şirketi exper,araştırma vsr.tüm evreleri geçtikten sonra bizden savcılıktan takipsizlik kararı almamız gerektiyini,bunla ilgili savcılıktan istedikleri belgeyi istediyimizde savcılık bu belgeyi 8 yıl yani zamanaşımı dolduktan sonra verebileceyini bu belge yerine butür olaylarda sigorta şirketlerinin kabul ettiyini söylediyi ilgili makama diye içeriyi açıkça yazılan bir belge verdi.Malesef sigorta şirketi bu belgeyide kaale almayarak beni madur etti.Şimdi ben ne yapmalıyım 1-Sigorta şirketinin dediyi gibi 8 yıl beklemelimiyim.2-Dava açarsam yinede beklemek zorundamı kalırım yoksa hasarım olan 65000tl alabilirmiyim.
Cevap: Sigorta şirketi madurları
Ticaret Mahkemesinde dava açarak zararın tazminini talep edebilirsiniz.
Mahkemede biraz sürer ama sekiz yılı beklemek zorunlu değil. Bir yıl gibi bir sürede davanızın sonuçlanabileceğini düşünüyorum.
Avukat tutmak suretiyle davanızı takip etmeniz yararınıza olur kanaatindeyim.
Geçmiş olsun kolay gelsin.
Sn.Oğuz teşekkür ederim.Aynen dediyiniz gibi yapacağım av.tutup konuyu adelete götüreceyim bu tür sigorta şirketlerinin gerçekten madur ettikleri tüketicilerinde bilgi eksikleri olduğu için haklarını savunmadıklarını zannediyorum.Burdanda o tüketicilere sesleniyorum gerçekten haklı olduğuna inanıyorsanız hakkınızı kimselere yedirmeyelim bizde t.c hukuk devletinde yaşadığımızı unutmayalım.Bir sorum daha olacak benim işyerim ticari yani geliri olan biryerdi hasarımın elime geç geçmesinden dolayı hasarımın dışında gelirkaybından dolayı tazmin alabilirmiyim.
Tazminatınızı geçmiş gün faizleriyle talep edebilirsiniz.
Ayrıca dediğiniz gibi ispatlayabiliyorsanız gecikmeden
ötürü oluşan gelir kaybını müsbet ve menfi zararı da
talep edebilirsiniz.
Esenkalın
Verdiyiniz bilgiler için teşekkürler.
Verdiyiniz bilgiler için teşekkürler.