İpotekli Gayrimenkul satın Aldım
Size ipotekli gayrimenkuller hakkında bir soru sormak istiyorum. İpotekli bir gayrimenkul satın almış bulunmaktayım. Evin değeri yaklaşık 80.000.-TL banka ile optek sözleşmesi yapılmış ve 110.000.-TL şimdi ben tapuya gittim devrini aldım. Bugün konut kredisi ödendiği zaman ödenmesi gereken tutar 30.000.-TL'dir. Bu parayı bankaya ödedim fakat banka bana fek yazımı vermiyor sebebi ise bu evi aldığım kişinin bankalarına olan kredi kartı borçlarından dolayı kaldırmayacaklarını ancak kredi kartı borcunuda ödemem durumunda fek yazımın verileceğini söylemektedirler. Ne Yapmam lazım şu anda bana bir fikir verebilirmisiniz.
Cevap: İpotekli Gayrimenkul satın Aldım.
sİZ SATIN ALDIĞINIZDA başkaca bir borcu var mıydı.?
Tapu kayıtlarında görülen, ipotek dışında?
Yoksa banka vermek durumundadır.
Kişinin borcu sizi ilgilendirmez.
İpotek sözleşmesini de incelemek lazım. Siz ipotek bedelini öderken açıklama kısmını da yazdırdıysanız ipotek hükümsüz kalır. Banka ipoteği kaldırmaktan imtina ediyorsa ipoteği dava yolu ile kaldırabilirsiniz kanaatindeyim.
bankaya konut kredisinden dolayı herhangi bir borcum bulunmamaktadır. Aslında borç benim değildi fakat diğer aldığım kişinin konut kredisi adı altında bir borcu bulunmuyor. Direk dava açabilirmiyim yoksa ihtarname mi çekmem gerekiyor bankaya
Cevap: İpotekli Gayrimenkul satın Aldım
banka parayı drek senden nakit tahsil etmek istiyodur ama sen tapuyu almadan önce bankaya neden gitmedin ki banka icralarla uğraşmak istemyodur sende mahkemeye terkin davası açabilirsin