Paramızı alamıyoruz, ne yapabiliriz?
Önceliklee herkese merhaba ben yeni üye oldum. yazım bıraz uzun olabılır ama lutfen okuyun ve bana yardım edın. Hukukcu değilim. Sadece sizden bilgi almak ve bana yol göstermeniz için yeni konu açtım.
Benim sorum:
Babam dairemizi satmıştı 50 milyar karşılıgında ve bu parayı akrabamıza verdıler. O kişi bıraz para işleriyle ilgileniyordu bı nevi tefecilik sanırım. Karşılığında babama (11.11.2005 tarihde oldu olay) mavi desenli sağ üst köşesinde bono kağıdı yazıyor senet verdi. Parayı 4 aylıgına verdıler lakin şimdiye kadar para o kişide.. ve konuşmalarında hep bekletiyor parayı ödemiyor. Bu kişi 10.04.2007 tarihinde 7 bin TL vererek biz yokken annemden seneti alıp yeniliyoır tarihini. Parayı düşmüş aldğımız kadar. Paranın geri kalanı o kişide ve şimdi bizde 10.04.2007 tarihli aynı senet kagıdından var elimizde. Üzeirnde miktar,annemin adı,bedeli malen, ve o kişinin adı soyadı ve imzası var.. Parayı almak için ne yapailirim. Bu kişinin üzerinde hiç ö mal varlığı yok kendi adına.. Sanedi satarız diyoruz satın diyor avukata veririrz verin diyor.. Bi yazlığı var bodrumda kooperatif sanırım ama daha tapu falan cıkmamıs gidip geliyor.araştırdık üzerine değil falan dediler..Şimdi bi dairede oturuyor. Benim sorum avukata versek birşeyler tutturabilimiyiz. Sonucu ne olabilir.bu kişinin üzerinde gercekten birşey yoksa yapabilecegimiz bir şey var mı? Koydeki evini ve oturdugu evi sanırım akrabalarının uzerıne yapmıs. Ne yapabilirim yardımcı olun lütfen bide bu elimdeki sendin tarihi 10.04.2007 yenıletmem yada iptal falan gıbı bı durumu var mı? Görüşlerinizi bekliyorum.
Cevap: Paramızı alamıyoruz, ne yapabiliriz?
Benim naçizane bilgim üzerinde hiç bir mal mülk yoksa yapacak bir şey yok Çünkü bu olayın aynısı benim abiminde başına geldi verdik icraya hiç mal varlığı olmadığı için bir şey alamadık Hapis falanda yok
Cevap: Paramızı alamıyoruz, ne yapabiliriz?
cemay bey yorumunuz ıcın tesekkurler oncelıkle...hıc bır yolu yok yanı..kanunen hıc bır sansımız yok o zman bu para adam ne zamn verırse yada ınsaf eder yada haram oldugu aklına gelır ımanı gelırse yada olecegı sıra sanırım helallesmek ıcın arar.. ne kadar zor bır durum ya..insan su sıkıntıda gıdıp yakalayıp dovesı olduresı gelıyor.