Askerlikte çürük alan kişinin sonradan sağlığına kavuşma durumu
Ben askerlikte gözlerimle ilgili çürük raporu aldım daha sonra lazer tedavisiyle gözlerimin derecesini düşürürsem ve askerliğe elverişli bir hal alırsam tekrar askerlik yükümlüsü olur muyum?yoksa askerliğe muafiyetim devam mı eder.Saygılarımla.
Cevap: Askerlikte çürük alan kişinin sonradan sağlığına kavuşma durumu
cevap yok mu sayın hukukçular?
Alıntı:
flash21 rumuzlu üyeden alıntı
cevap yok mu sayın hukukçular?
dostum bende bilgi almak için sürekli sitedeyim ama kimse bir şey söylemiyor.fakat okuduklarıma göre ,yine gözündeki hassasiyet sürdügü için askere alım olmuyor.Gözündeki bozukluk neydiki ve hangi sürecte çürük aldın?
sen de bu konuda bana yardımcı olur musun?
Birgün "Çürük raporu"yla ilgili arama yaparken bir AYİM kararını okumuştum.Tarih ve sayısını sormayınız.Ama şunu diyordu:"Çürük raporu alan kişinin sonradan iyileşmesi durumunda, emsallerinin işlemi yapılır."
Bundan şunu anladım:Çürük raporundan sonra iyileşme olması halinde, sizin devreler asker ise, siz de askerlik yaparsınız.Yok, emsalleriniz askerliklerini bitirmişse, askerlikten muaf olursunuz.
Kararı bulabilmek için:"Çürük raporu ve iyileşme" deyip, internette arayınız.Benim tesadüfen karşıma çıkan AYİM kararının kendisine ulaşabilrsiniz belki...
İyi günler...