Askerlik nedeniyle istifa ve işe geri dönme
Arkadaslar merhaba hepinize,
sizlere önemli bir sorum olacak..özel bir bankada 2 yıl calıstım askerlik nedeniyle istifa ettim ve tazminatımı aldım ayrıldım..ihbarname fln imzaladım alacagım kalmadı vs die..askerden geri döndum ve eski isime geri dönus icin basvuruda bulundum..fakat henuz bankaya geri alınmadım..is hukukunu biraz arastırdım askerlik nedenyle ayrılındıgında askerden donduktn sora 2 ay icinde eski isine basvurdugunda aynı poziyona yada benzer bi ise almak zorundayms yada 3 aylık maas kadar tazmınat odermıs..fakat bunda zmn sınırı bulamadım..internette yaptıgım arastırmada da farklı yorumlar var ve hangisi dogru bilmiorm..başvurumu yazılı olarak iletmedim internt ortamında mailleşerek konuşma seklinde kayıtlarım mevcut.( bi kaç yerde basvurunun yazılı olarak hatta notere onaylı olması gerekli dendi) onun dısında kanundaki maddede bulunann eger acık yer varsa demiş bunla ilgili de calısmıs oldugum pozisyon ile ilgili kendi internet sitesinde eleman ihtiyacı ile ilgili ilanları vardı basvurdm onada ve internet üzerinden baska birinin alındıgına dair red cevabı aldım bunuda internet cıktısı olarak belgeleyebilirim..Sonuc olarak insan kaynklarıyla telefon ile görüştüğümde henuz acık yerin olmadıgını ve beklemem gerktiğini söylüyorlar..Alım zorunluğundan bahsettiğimde hukuki yönden Banka almazsa almaz almak zorunda deil diyorlar.. 4 ay oldu askerden geleli ve işe ihtiyacım var baska yere girmeden öncede bu bankaya geri alım için dava açsam geri almadı madem bana 3 aylık tazminat ödesin diye kazanma şansım nedir? Ayrıca bu dava için yapacağım masraf ne kadar olur( bunu sormam ne kdr doğru bilmiyorum ama para da öenmli bnm için maddi yönden sıkıntıdaym)..Sizce ne yapmalıyım? Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum..Şimdiden çok teşekkürler..
Cevap: Askerlik nedeniyle istifa ve işe geri dönme
Arkadaşlar konu hk yardmlarınızı bekliyorm
Teşekkürler