Boşanmak istiyorum, acaba ne yapmam lazım
selam ben 12 yıl önce evlenmiş ve bu evlilikten 8 yaşında bir kız 12 yaşında bir erkek evlat sahibi olmuştum ancak evliliğimin başından beri süre gelen dayak artık çekilmez hale gelmiş olup bundan bir ay önce evi terk etmekle yeni bir sürece girmiştir. Eşim her ne kadar boşanmayı istemiyor olsada ben geçimsizliğimize binayen göstereceğim şahitler ve evvelden şiddet gördüğüme dair verdiğim suç duyurularına güvenerek boşanma davası açmayı düşünmekteyim. evlatlarımdan 8 yaşında kız olanının velayetinide almak istemekteyim. Acaba hukuk açısından evden kaçmam sorun olurmu kaldıki yediğim dayaklardanda başka seçeneğim yoktu. lütfen konu hakkında bir cevap verirseniz çok memnun olurum...
Cevap: acaba ne yapmam lazım
1 ay evvel evi terk etmenizin sebebi eşinizden yine şiddet görmeniz miydi?
evet yine dayak yemiştim fakat geceleyin yedim lakin sürekli içiyor ve sarhoşken kimseyi tanımıyor
Alıntı:
emir-1978 rumuzlu üyeden alıntı
evet yine dayak yemiştim fakat geceleyin yedim lakin sürekli içiyor ve sarhoşken kimseyi tanımıyor
Kocanız sürekli içki içiyor derken, alkolik diyebilir misiniz?
Cevap: Boşanmak istiyorum, acaba ne yapmam lazım
Alıntı:
selam ben 12 yıl önce evlenmiş ve bu evlilikten 8 yaşında bir kız 12 yaşında bir erkek evlat sahibi olmuştum ancak evliliğimin başından beri süre gelen dayak artık çekilmez hale gelmiş olup bundan bir ay önce evi terk etmekle yeni bir sürece girmiştir. Eşim her ne kadar boşanmayı istemiyor olsada ben geçimsizliğimize binayen göstereceğim şahitler ve evvelden şiddet gördüğüme dair verdiğim suç duyurularına güvenerek boşanma davası açmayı düşünmekteyim. evlatlarımdan 8 yaşında kız olanının velayetinide almak istemekteyim. Acaba hukuk açısından evden kaçmam sorun olurmu kaldıki yediğim dayaklardanda başka seçeneğim yoktu. lütfen konu hakkında bir cevap verirseniz çok memnun olurum...
Evden ayrılmış olmanız sorun teşkil etmez. Darp / şiddet nedeniyle evden ayrılmışsınız. kaldı ki bu size avantaj bile sağlar. Avukatınız kullanabilirse tabii. Çocuklarınızın ikisini birden neden istemiyrosunuz. İkisininde velayetini isteyin. Nafaka ödesin eşiniz. Mahkemeye yapacağınız başvuruda daha önceden şidet gördüğünüzü, buna dair suç duyurularınız olduğunu, eşinizin alkol bağımlılığını da belirtirsiniz.
Maddi gücünüz yoksa yaşadığınız ildeki Baroda adli yardım talep edebilirsiniz.
Geçmiş olsun..
ilginize teşekkür ederim. Umarım başarılı olurum.
Alıntı:
ilginize teşekkür ederim. Umarım başarılı olurum.
İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Deliller ve tanık ifadeleri ile ispatlamalısınız. Her türlü delil ve bilgiyi avukatınızla paylaşın. Size yol gösterecektir. Dikaktinizden kaçan hatta sizin için önemsiz gibi görünen bir olay bile önemli bir delil ve bilgi niteliğinde olabilir. Çalışıp çalışmadığınızı ve maddi durumunuzla ilgili bilgi yok. Maddi olarak bir avukat tutabilecek durumda değilseniz, Hangi ile yaşıyorsanız oradaki baro dan adli yardım talebinde bulunabilirsiniz. Bir ara bir arkadaş tüm ilelrin baro bilgilerini vermişti, bende vereyim yeniden..
Maddi durumum yok. Fakat av. ailem tuttu .Ancak malesef av. bilgi konusunda beni tatmin edemedi. bende bu yüzden burdayım. Acaba onu benimmi yönlendirmem gerekiyor aslında çok kararsızım . Sadece zor bir sürecin beni beklediğini biliyorum o kadar....
Alıntı:
Maddi durumum yok. Fakat av. ailem tuttu .Ancak malesef av. bilgi konusunda beni tatmin edemedi. bende bu yüzden burdayım. Acaba onu benimmi yönlendirmem gerekiyor aslında çok kararsızım . Sadece zor bir sürecin beni beklediğini biliyorum o kadar....
Avukata vermek üzere bilgisayarda evliliğiniz boyunca yaşadıklarınızı word'e yapıp çıktısını verin. Hatta avukatınızı ailenizle oturduğunuz eve yemeğe de çağırabilir, ayrıntılı konuşabilirsiniz. Tabi yazılı olanları da verin.
ne yaptı da sizi tatmin etmedi sorabilir miyim ??
siz avukattan daha mı bilgilisiniz ki bu konuda onun bilgisini tartıp sizi tatmin etmediğini düşünüyorsunuz ?
eğer durum öyleyse neden avukata ihtiyaç duyuyorsunuz.. asil olarak yürütün davanızı...