Tek taraflı boşanma davası olurmu?
Bir evli erkek tek taraflı boşanma davası açabilir mi? Bir buçuk yılı aşkın erkek ayrı yerde yaşıyor, nedeni eşinin şuuru kayıp rahatsızlgı ve eşine kötü hakaretler,tehditler söyledigi ve yatak odasında eşlik etmedigi için. Erkek ayrı yerde yaşamakta kadın birlikte aldıkları evde özürlü oglu ile kalıyor.Erkekte başka yerde bir sitenin kapıcılıgını yapıyor ek gelir için çalışıyor.Bu durumda erkek eşini kadını yanına çagırmakta ama kadın gelmemekte kararlı uzlaşmaya yanaşmıyorsa erkek aile mahkemesine başvurup boşanma davası açınca mahkeme ne kadar zamanda boşama işlemi olur beni bu konuda aydınlatırsanız memnun olurum...
Cevap: Tek taraflı boşanma davası olurmu?
Bahsettiğiniz kişi boşanma davası tabiki açabilir.
Erkek eşinden 1,5 yıldır ayrı yaşıyor dediniz. Müşterek evden ayrılmasının sebebi nedir?
Alıntı:
redrozy rumuzlu üyeden alıntı
Bir evli erkek tek taraflı boşanma davası açabilir mi? Bir buçuk yılı aşkın erkek ayrı yerde yaşıyor, nedeni eşinin şuuru kayıp rahatsızlgı ve eşine kötü hakaretler,tehditler söyledigi ve yatak odasında eşlik etmedigi için. Erkek ayrı yerde yaşamakta kadın birlikte aldıkları evde özürlü oglu ile kalıyor.Erkekte başka yerde bir sitenin kapıcılıgını yapıyor ek gelir için çalışıyor.Bu durumda erkek eşini kadını yanına çagırmakta ama kadın gelmemekte kararlı uzlaşmaya yanaşmıyorsa erkek aile mahkemesine başvurup boşanma davası açınca mahkeme ne kadar zamanda boşama işlemi olur beni bu konuda aydınlatırsanız memnun olurum...
eşlerden herhangi biri boşanma davası açabilir ama gerisi hakimin taktirine kalmış
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Bahsettiğiniz kişi boşanma davası tabiki açabilir.
Erkek eşinden 1,5 yıldır ayrı yaşıyor dediniz. Müşterek evden ayrılmasının sebebi nedir?
sebebini mesajımda yazdım, yukarıda dediğim gibi "nedeni eşinin şuuru kayıp rahatsızlgıdır." dir.
Alıntı:
redrozy rumuzlu üyeden alıntı
sebebini mesajımda yazdım, yukarıda dediğim gibi "nedeni eşinin şuuru kayıp rahatsızlgı ve eşine kötü hakaretler,tehditler söyledigi ve yatak odasında eşlik etmedigi için" dir.
Anladım.
Bahsettiğiniz kişi karısının evde kendisine onur kırıcı davranışları ve kadınlık etmemesinden dolayı evi terk etmiş.
Adam ek gelir için kapıcılığa başlamış, karısını çağırıyor ama gelmiyor dediniz. bu bahsettiğiniz kişi bir avkata gitsin. Eve dön çağrısı ile ihtar çeksin. İhtardan sonra 2 ay içinde kadın eve dönmezse bu adam terk sebebi ile boşanma davasını açabilir.
Eğer adam karısının kendisine hakaret ve küfürlerini isptalayacak şahitleri varsa, onur kırıcı ve haysiyeti küçük düşürücü sebeple de boşanma davası açabilir.
Muhakkak bir avukatla konuyu görüşsün.