İlamsız Takiplerde ödeme Emri İtirazı Hakkında
Sayın Avukat Engin Oğuz bey,
Sizden öğrenmek istediğim bir konu açtığım bir davada davam bitmeden Avukatımı azlettim. Dava takibini kendim yaptım.Dava bitmeden son iki duruşmaya kendim girdim. Dava sonucum açtığım dava red ile sonuçlandı. Davamı kaybettiğime dair bana henüz tebligat gelmemiş iken azlettiğim avukat beni icraya vererek Dava vekili olarak beni temsil ettiği için dava takip ücreti782 bin Tl. icra kanalıyla bu parayı talep etmektedir. Ben Avukatla dava takibi ile ilgili herhangi bir sözleşme yapmadım. Sadece elden 650 bin Tl.elden para verdim.
Lütfen bu konuda izlemem gereken konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.
Saygılarımla,
Cevap: Ilamsız Takiplerde ödeme Emri Itirazı Hakkında
Gerçi Sevgili Engin Oğuz dan istemişsiniz ama ben de size yardımcı olmaya çalışayım. Eğer azliniz haksız ise avukatlık ücretinin tamamını ödemek durumundasınız. Aranızda sözleşmenin yapılmamış olması sizi vekalet ücreti ödeme yükümlülüğünden kurtarmaz. Konu hakkında ayrıntılı bilgim olmadığı için bundan fazla söyleyeceklerim yanlış yönlendirme riskini taşır. Aranızdaki anlaşmazlık yeniden yargılamayı da gerektirebilir. Size gelen ödeme emrinde belirtilen süre içerisinde takibin yapıldığı icra dairesine başvurup hukuken haklı olduğunuzu düşündüğünüz konularda itiraz edebilir ve takibi durdurabilirsiniz. Ama bunun için profesyonel yardım almanızda sayısız fayda vardır. Kolay gelsin.
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Gerçi Sevgili Engin Oğuz dan istemişsiniz ama ben de size yardımcı olmaya çalışayım. Eğer azliniz haksız ise avukatlık ücretinin tamamını ödemek durumundasınız. Aranızda sözleşmenin yapılmamış olması sizi vekalet ücreti ödeme yükümlülüğünden kurtarmaz. Konu hakkında ayrıntılı bilgim olmadığı için bundan fazla söyleyeceklerim yanlış yönlendirme riskini taşır. Aranızdaki anlaşmazlık yeniden yargılamayı da gerektirebilir. Size gelen ödeme emrinde belirtilen süre içerisinde takibin yapıldığı icra dairesine başvurup hukuken haklı olduğunuzu düşündüğünüz konularda itiraz edebilir ve takibi durdurabilirsiniz. Ama bunun için profesyonel yardım almanızda sayısız fayda vardır. Kolay gelsin.
Sayın Av.Mehmet Aydın bey,
Yanıtınız için öncelikle çok teşekkür ederim.
Avukatımı noterden Azlederken herhangi bir gerekçe yazılmadı noterde bu konuda herhangi bir şey sormadı. Sadece Avukatmı azlediyorum dedim.Herhangi bir neden göstermedim, göstermem gerektiğini de bilmiyordum. Avukatım bana davalarımın seyri hakkında herhangi bir bilgi vermiyordu , davalarımın ne aşamada olduğunu sorduğumda da cevap vermekten imtina ediyordu.Ben bu nedenle azletmiştim.
Acaba şimdi ne yapabilirim?
Alıntı:
mucella1955 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Av.Mehmet Aydın bey,
Yanıtınız için öncelikle çok teşekkür ederim.
Avukatımı noterden Azlederken herhangi bir gerekçe yazılmadı noterde bu konuda herhangi bir şey sormadı. Sadece Avukatmı azlediyorum dedim.Herhangi bir neden göstermedim, göstermem gerektiğini de bilmiyordum. Avukatım bana davalarımın seyri hakkında herhangi bir bilgi vermiyordu , davalarımın ne aşamada olduğunu sorduğumda da cevap vermekten imtina ediyordu.Ben bu nedenle azletmiştim.
Acaba şimdi ne yapabilirim?
Sizi anlıyorum. Fakat ispat sorunu yaşayabilirsiniz. Onun için bir profesyonelle çalışmanızı önermiştim.:))
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Sizi anlıyorum. Fakat ispat sorunu yaşayabilirsiniz. Onun için bir profesyonelle çalışmanızı önermiştim.:))
Merhaba,
Maddi sorunlarım nedeniyle büyük sıkıntı yaşamaktayım. Bu yüzden siz değerli profesyonel hukukçulardan yardım istemiştim. Lütfen ne yapmam gerektiği konusunda yardımlarınızı istirham ediyorum.
Selamlar,
Cevap: İlamsız Takiplerde ödeme Emri İtirazı Hakkında
İcra dairesine gidip itiraz etmeniz gerekir.:))
Cevap: İlamsız Takiplerde ödeme Emri İtirazı Hakkında