-
Kasko ödemeleri
merhaba
kaygan yolda aracımın tekerlerinin kitlenmesi sonucu kaldırımdaki işaret tabelalarından birine çarptım...
kulaktan dolma bilgiyle artık kaza yerine polis çağrılmadığını düşünerek, polis çağırmadan yoluma devam ettim...
aracın carteri delinmiş vs vs... aracın yüklü bir hasarı var...
tek kişilk kazalarda polis çağırma zorunluluğu olduğu sonradan kendim rapor tutamayacağım gerekçesiyle kasko ödeme yapmayacağı söyleniyor...
bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim...
-
Cevap: Kasko ödemeleri
Sayın ssertaç;
Aracınızla ilgili tek taraflı hasarlarda polis çağırmanız gerekirdi. Fakat yine de ekspere yazılı beyanda bulunarak durumunuzu gözden geçirmelerini / dosyanızın yeniden incelemeye alınmasını sağlayabilir, aynı zamanda acentenizle de görüşüp şirketin onayına sunabilirsiniz.
Şirketler, sigortalının iyi niyetine, hasar prim dengesini ödeme düzenliliğine ve portföy durumuna vs.bakarak değerlendirmeye alabilmektedirler Bu anlamda acenteniz önem teşkil eder.
Avukatınız da yoksa zaman geçirmeden - burada anlattığınız gibi - acenteniz aracılığıyla başvurunuzu hemen yapabilirsiniz.
Hasar ile ilgili detaylara girmediğinizden - okuduğum kadarıyla - sunabileceğim öneriler bunlar.
Geçmiş olsun.