18 yılılık evli bayanım.İzmir'de ikamet ediyorum.eşim Trabzon'da çalişiyor.ben davayı Salihli mahkemesinde açtım.tanış avukat orada olduğu için fakat eşim davaya gelmeyeceğini söylüyor.Davanın seyri nasıl olur?
Printable View
18 yılılık evli bayanım.İzmir'de ikamet ediyorum.eşim Trabzon'da çalişiyor.ben davayı Salihli mahkemesinde açtım.tanış avukat orada olduğu için fakat eşim davaya gelmeyeceğini söylüyor.Davanın seyri nasıl olur?
Tanış avukat cevaplamadı mı?
Bize yazdığınıza göre artık bizde tanış sayılırız.. Bakınız yasa ne diyor...
Madde 168.- Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir.
Geçmiş olsun...
Öncelikle çok teşekkürler ilginize.
Ben 6 yıl önce Salihlide ikamet ettiğim için o zaman d aboşanma davamız olmuştu eşim açmıştı o zaman ben savunma amaçlı bu avukatla anlaaşmıştım ordan tanıyorum yoksa İzmirde bildiğim boşanma avukatı olsaydı benim için daha iyi olurdu İzmir mahkemesinde açmak için yol ücreti eklenince ben kabul etmedim.
Eşimle son 6 ay birlikte oturmadık Ağustos 2008de Trabzona eşimin tayini çıktı ben kızım lisede İzmirde okuduğu ve son ÖSS yılıydı beni isteyince ben 11 Şubatta İzmir'e geldim 4 Temmuz'daTrabzon'a döndüm ancak eşimin 6 yıl önceki aynı hatalarını fazlasıyla tekrarladığını görünce 20 Temmuz'da boşanma niyetiyle İzmir'e döndüm yani bu defa ben dava açtım. 6 yıl önceki o boşanma sürecini bildiği için Salihlideki avukatla anlaştım yoksa tanışıklık derecem çok iyi değil 1500TLnin 500ünü ilk görüşmede aldığına göre
SORUM ŞU : Eşim ben İzmir'e gelmem diyor eğer gelmezse ne olur? Avukatım "eğer gelmezse dava Trabzona gider" dedi yani ben Salihli' deki avukatla kalkıp Trabzona mı gideceğim ???:(
Madde açık:
Madde 168.- Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir.
Eşiniz yetki itirazı yaparsa Salihli'deki dava düşer.
Siz de ikamet ettiğiniz yerden tekrar dava açabilirsiniz.