merhaba
yeri burasımı bilmiyorum fakat sizden yardım istiyorum
üniversiteye yatırılan harç taksidini okul henüz başlamadan kayıt sildirip hiçbir şartla hiçbir şekilde geri almak mümkün değilmidir,
Printable View
merhaba
yeri burasımı bilmiyorum fakat sizden yardım istiyorum
üniversiteye yatırılan harç taksidini okul henüz başlamadan kayıt sildirip hiçbir şartla hiçbir şekilde geri almak mümkün değilmidir,
Aslında geri ödeme konusu üniversitesine göre değişiyor. Bazı üniversiteler yatırdığın harcı asla geri vermiyor, bazıları durumuna göre veriyor. Ama bildiğim kadarıyla YÖK'ün bir yazısı vardı, Tek Ders Sınavı sonucunda mezun olan öğrenci eğitim haklarından yararlanmayacağı için harç alınmaması konusunda. Bu dayanak gösterilerek belki alınabilir ama vermiyoruz derlerse almak için uğraşmanız gerek diye düşünüyorum.
Sakıncası yoksa hangi üniversite ve neden harcınızı yatırıp daha sonra eğitim başlamadan kayıt silmek istiyorsunuz ki?
Merhaba. Benimde benzer bi sorunum var. mühendislik tamamlamayla balıkesir üniversitesini kazandım. çalıştığım için ikinci öğretimi yazmıştım. 765 tl harç yatırdım. Ama üniversite '' ikinci öğretimde sınıfımız yok. YÖK bizden habersiz açmış kontenjanları.'' dedi. Bu sebeple birinci öğretim derslerini takip etmemiz gerektiğini söylediler. çalıştığım için bu mümkün değil. Dava açıp yatırdığım parayı geri alabilirmiyim. Çünki az bi miktar değil, nerdeyse asgari ücret kadar.