Merhaba;
Bundan yaklaşık sekiz yıl önce, eski eşimle bir protokol yaparak tek celsede boşandık (Kayseri'de). Daha doğrusu, bir şekilde, baskı altında kalarak bu protokolü imzalamak durumunda kaldım. Kendisi ile yaşadığım bazı olumsuz olaylar sonrasında, açıkcası boşanmak için acele ettim ve bu Boşanma Protokülünü imzaladım.
O zamanlar maddi durumum iyiydi. Ancak, boşanmamızı takiben, işlerim bozuldu, borçlarımı ödeyemez hale geldim ve bir kaç ay sonra da şirketim battı. Yeniden bir iş buluncaya ve kendimi toparlayıncaya kadar yaklaşık dört yıl boyunca zor anlar yaşadım. Tüm birikimlerimi kaybettim. Bu durumu eski eşime de bildirdim ve kendisi benden nafaka istemedi, bu konuda herhangi bir girişimde bulunmadı.
En nihayetinde, iki yıl önce düzenli bir işe girdim. Borçlarımı ödemeye başladım. Kendime tam çeki düzen veriyordum ki, geçen aylarda, İcra Mahkemesi'nden bir Ödeme Emri geldi. Eski eşim bir avukat tutmuş. Avukat da eski eşime olan borçlarımı hesaplamış, üzerine faiz biriktirmiş ve astronomik bir toplam rakam ortaya çıkmış. Ki, bu rakam ödendikten sonra, aramızda yaptığımız Boşanma Protokülne dayanarak, bir de neredeyse aylık kazancım kadar benden nafaka istiyorlar.
Maaşıma haciz kondu. Ancak, ödeme emrinin elime ulaşmasını beklemeden bir de Üç Ay Hapis ile yargılanmam için hakkımda dava açmışlar. Ki, hem maaşımı tam gösterdim, hem de Ödeme Emri geldikten sonra tüm ödemeler düzenli olarak yapılıyor.
Karşı dava açmamız durumunda kazanma olasılığımız nedir? Bu dava kazanılırsa, geriye yönelik nafaka borçları yeniden hesaplanıyor, veya iptal edilebiliyor mu?
Teşekkürler,
Tanra