-
Kefalet senedi
3 sene kadar önce çalışmakta olduğum şirketin birikmiş elektrik borçları nedeniyle tedaş a taksitlendirme talebinde bulunuldu ve kabul edilince işlemleri yapmak için şirket çalışanı olarak ben gittim. Taksitlendirme yapıldı ödeme planı verildi. Bu ödeme planını aldım ve imzaladım. Bu arada tam hatırlamamakla birlikte birde senet çıkardılar ve imzala dediler ben şirket yetkilisi olmadığımı söylememe rağmen farketmez önemli değil dediler ve bende gaflet anı imzaladım. Kaşe basıp basmadığımı hatta tutar tanzim tarihi varmıydı onuda anımsamıyorum. Bundan sonra 3-4 sene içinde bu şekilde 3-4 defa daha taksitlendirme yapıldı ve ödendi. Başka senetlerde şirket ortaklarına ait kefalet olarak verildi. Fakat şirket geçen sene battı ve hiç bir varlığı kalmadı. Ben şirket batmadan 4 ay önce işten ayrılmıştım. Şu anda yüklü miktarda tedaşa borcu var, ödeme durumu yok. Elektriği borçtan dolayı kesileli tam 1 sene oldu. Bilgilerini hatırlayamadığım bu senetten dolayı ileriki zamanlarda başıma iş açılırmı. Tedaşın böyle bir uygulama yapması yasalmı. Sanırın kefalet olarak tedaş teminat mektubu almak durumunda, senet olayının geçerliliği nedier 1 sene oldu şu ana kadar bir şey olmadığına göre ki bu kadar zamanda takip başlamış olması gerekirdi diye düşünüyorum şu aşamadan sonra ne olabilir. Senette kaşe varsa bende imza yetkilisi olmadığıma göre sorumluluğum nedir. hergün bunu düşünmekten uykularım kaçar oldu. cevap veren Avukat arkadaşlara teşekkür ederim.
-
Cevap: Kefalet senedi
Alacaklının alacağını garanti altına alması için kefil, senet vs. araçlarını kullanması yasaya aykırı değil.
Senetlerde kaşe üstüne imza atmak başka sorun atmamak başka sorun sizin açınızdan. :)
Yetkilisi olmadığınız şirket kaşesine üstüne imza atmak suç teşkil edebilir. Kaşe yoksa siz bizzat kendinizi borçlu veya kefil yapmış olabilirsiniz.
Bu konuda sağlıklı bilgi vermek için bilgileriniz yetersiz.
-
Cevap: Kefalet senedi
hocam 1 sene önce elektrikler kesildi. Takip başlamış olması gerekmezmi. Ayrıca uyap tan bu konuda herhangibir takipte yok. Bu güne kadar bir şey çıkmadığına göre o senet dikkate alınmamış olabilirmi çünkü senette şahsımın adres telefon falan yoktu. Bunun dışında da benimkinden sonra verilen ve tanınan başka şahıslara ait ve şirket ortaklarına ait senetlerde vardı.