Yeni yasa kapsamında taksitlendiremediğim borç
Sayın Yetkililer ,
Benim sizlere sormak istediğim soru 2 farklı bankaya kredi kartı borcum var ve ben yeni yasa kapsamında ilk gelen borcumu taksitlendirerek ödemeye başladım merak ettiğim ise ikinci sıradaki kart borcumun icra işlemi yapıp yapamayacağı çünkü ilk sırada başka bir bankaya ait olan borcum var ve ben onu taksitlendirdim, acaba ikinci sıradaki bankanın avukatı nasıl bir yol izleyecektir? haciz yapması durumunda bu kesinti ilk sırada olan ve benim taksitlendirme yaptığım bankanın borcuna mı gidecek yoksa o nasılsa taksitlendirilmiş denilip bir sonraki sırada bulunan diğer kart borcuna mı kesilecektir, konuyla ilgili bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılarımla
Cevap: Yeni yasa kapsamında taksitlendiremediğim borç
Arkadaşım maaşından kesinti yapılan dosya ile ilgilli taksitlendirme yapıldı ise, Eğer banka icrayı geri bırakmaya yanaşmadı ise; önce icra müdürlüğüne daha sonra icra mahkemesine başvurarak sözkonusu borcu taksitlendirdiğin için maaş haczinin geri bırakılmasını talep et. İcra mahkemeleri bu yönde karar veriyor. Eğer kesilen tutarı taksitlendirmede borçtan düşmedilerse borç ödenirken ya da ödendikten sonra yasal müddetler içinde borç tespit davası aç. icra mahkemesi taksitlendirdiğin borç ile ilgili olarak icrayı geri bırakınca işyerin tarafından yapılan kesintiler sıradaki icraya kesilerek gönderilir.
Cevap: Yeni yasa kapsamında taksitlendiremediğim borç
Cevabınızdan anladığım kadarıyla ilk sıradaki banka ile yeni yasa kapsamında yapmış olduğum anlaşma ikinci sıradaki bankanın haciz işlemi yapmasına ve o bankanın borcuna kesinti olmasına izin veriyor. Bir nevi bu anlaşma ile ilk sıradaki banka beklemeye geçiyor ve ikinci sıradaki icra gelirini borca mahsup ediyor acaba doğru mu anladım ?