Nüfus kütüklerinde oynama yapılmış
Merhaba
Bizim köyümüz başka ile bağlandı, bu sırada kütüklerimiz yeni bağlandığımız ilin ilçesine gönderildi, Bizim köyde nüfus kütüğüne göre 30 hane var. Bütün hanelerde baba, anne, dede sistamatik çıkarken sadece bizim hanede dedemin babası, annesi ve diğerleri çıkmıyor.
Eski nüfus cüzdanları var elimizde, babamın ismi yeni bağlandığımız kütükte yanlış çıkıyor, sade buda değil amacamın iki isminden birini de silmişler, abimin eski bağlı olduğumuz nüfus müdürlüğünde birey sıra numarası 37 çıkarken yeni bağlandığımız ilçede 22 olarak çıkıyor. Ama ne yapdımsa bir türlü eski bağlı olduğumuz nüfus müdürü eski kütükleri açmıyor.
2000 yılında yeni bağlandığımız nüfus müdürlüğü kütükleri eski ilçeye geri gönderdiği için bize hep yeni bağlandığımız ilçedeki kütüklerden başka kütük olmadığını söylüyorlar, Acaba yeni nüfus kanununa göre mahkeme den eski nüfus müdürlüğünde araştırma yapmak için mahkeme kararı çıkarabilirmiyiz, ve hangi mahkemeye baş vurmalıyız... Saygılar
Cevap: Nüfus kütülerinde oynama yapılmış
arkadaşlar fikri olan yokmu
Kardeş,
Konuyu; niye ilgili, "T.C.Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü ANKARA" adresine aktarmıyorsunuz?Osmanlı'dan kalma nüfus kayıtları kaybolmuyor da, bu niye böyle oluyor?
İyi günler...
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Kardeş,
Konuyu; niye ilgili, "T.C.Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü ANKARA" adresine aktarmıyorsunuz?Osmanlı'dan kalma nüfus kayıtları kaybolmuyor da, bu niye böyle oluyor?
İyi günler...
Doğru diyosun da bilader 7 dilekçe yazdım ankaraya eski bağlı olduğumuz nüfus müdürü merkazi yanıltıyor, yani resmi evrakda sahdecilik yaptığı için eski kütükleri açmak istemiyor. Bu arada kaybolan birşey yok kütükler eski ilçemizde sadece açtıramıyoruz sorun bu....
Cevap: Nüfus kütüklerinde oynama yapılmış
Arkadaşlar, mümkünse avukat olan birisi fikir vere bilirmi bu konuyu nasıl yapmalıyım, saygılar
Nüfus kütüklerinde oynama yapılmış
Ne nüfus müdürüymüş bee kadın kafa kağıdımızı silmiş, teftiş kuruluna bile dilekçe yazdım kadın eski kütükleri açmadı bee, aklıma şu geldi biz kendi dedelerimizin bilgilerini kendi kütüğümüze yazdıamıyoruz da; jak kamli karısına adli tıp dan Ferhat Paşanın torundur diye sahte rapor hazırlatmıştı, ferhat paşanın ist esenlerde ki arazisini almak için hemde 3.000.000 dolara...
İsterseniz bulunduğunuz yerdeki savcı ile konuyu görüşün. Savcı bey size bu konuda bilgi verebilir. Konuyu belki araştırır.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
İsterseniz bulunduğunuz yerdeki savcı ile konuyu görüşün. Savcı bey size bu konuda bilgi verebilir. Konuyu belki araştırır.
Teşekkür ederim, Buda bir yol tabiki,
Ama benim istediğim araştırma yapmak, için mahkeme kararı çıkarmak, eski kütüklerde sorun olduğunu eski ilçemizin nüfus müdürüde eminim biliyor, ve onun için açmamakta ısrar ediyor, ama ben oradaki memurlara güvenmiyorum; Anadoluda bir ata sözü var; İt, iti ısırmaz, oradaki memurların bir birlerinin açıklarını meydana çıkaraçaklarını hiç sanmıyorum, o yüzden kendim araştırmak istiyorum...