Alacaklının borcu almamması
değerli arkadaşlar
aşağıdaki konu hakkında bana yardımcı olabilirseniz çok memnun kalırım.
geçen sene evdiz alışveiş merkezinden toplam 1,600 ytl tutarında 10 taksit olarak alışveriş yapmıştım. bu taksitlerin 7 tanesini ödedim fakat karşılaştımım finansal problemler dolayısıyla, mart 2005 (160ytl), nisan 2005 (160 ytl)ve mayıs 2005 (160 ytl) taksitlerini ödeyemedim. ağustos ayının 15 inde firma bu gecikmiş taksitlerin faizleriyle beraber toplam 560 ytl yi hemen ödemem gerektiğini aksi takdirde içra yoluna gideceklerini söylediler. bende eylül ayı başında maaşımı aldım ve hemen benden istedikleri toplam tutarı götürerek borcumu ödemek istedim, fakat benden bu parayı almayarak tutukları avukata ödeme yapmamı söylediler. avukatla konuştum 15 gün önce benden 560 ytl istenen para için 1,200 ytl para istedi. bende icra takibiyle ilgili dosya numarasını istedim fakat 15 gündür bana dosya numarasını vermedi. şu ana kadar bana ulaşan herhangibir ödeme emri vs gelmedi. bir avukat arkadaşımla görüştüm taksitlerimi ödediğim yerin banka hesabına veya yoksa konutta ödemeli ptt havalesi yapabilirsin dedi. satıcı firma bana hiçbir hesap numarası vermedi ayrıca ptt de şirketlere konutta ödemeli havale yapılmıyor dedi. bu yüzden bir türlü borcumu ve 15 gün önce benden istedikleri gecikme faiz tutarını yatıramadım. bu durumda ne yapabilirim, her durumda evime icra kağıdının gelmesini mi beklemek zorundayım, satıcının avukatı 3 ay sonra icra takibine başlarsa 3 aylık faizleride mi ödemem gerekiyor. ayrıca avukatın benden istediği bu faiş gecikme faiz tutarını mutlaka ödemem gerekiyormu itiraz ederek tutarı düşürebilirmiyim
kıacası elim kolum bağlandı, ne yapmam gerekiyor, lütfen yardımcı olabilirmisiniz.
ikametgağım bursa / güzelyalı
alışveriş yaptığı yer: evdiz busa şubesi bursa merkez
merkezi : istanbu
alacaklının avukatı istanbulda icra dosyasını herhelde istanbulda açacak