tanıdığım birinden internet aracılığıyla sürekli hakaret dolu mailler almaktayım.bunların hiçbirine bugüne kadar hiç bir cevap yazmadım.sıkılıp bir süre sonra göndermez sandım ama öyle olmadı.bu işi hukuki yollardan nasıl çözebilirim?
Printable View
tanıdığım birinden internet aracılığıyla sürekli hakaret dolu mailler almaktayım.bunların hiçbirine bugüne kadar hiç bir cevap yazmadım.sıkılıp bir süre sonra göndermez sandım ama öyle olmadı.bu işi hukuki yollardan nasıl çözebilirim?
En yakın savcılığa durumu anlatan bir dilekçe ile başvurun. Mailleri silmeyin. Karşı tarafın mail hoster ' ı hangi firma acaba? (Hotmail, Gmail vs...?)
karşı taraf bu mailleri bana facebook aracılığıyla gönderiyor.fakat adnı,soyadını,kimlik numarasını,telefon numarasını, nerde çalıştığını vs. hepsini biliyorum.farklı şehirlerdeyiz.bulunduğum şehirdeki savcılığa dilekçe vermem yeterli mi? yoksa onun bulunduğu şehirdeki savcılığa mı başvurmam gerekiyor?
çok teşekkür ederim.affınıza sığınarak son bir şey daha soracağım.eğer bu mailleri internet cafeden gönderdiyse bile yinede farketmez değil mi?ayrıca ben devlet memuruyum.bunun bana bir getirisi olur mu?
siz savcılığa başvurduğunuzda savcı mesajların içeriğinde hakaret unsuru varsa telekom müdürlüğü ve ilgili diğer yerlere yazarak ip adresini tespit edicek. ip adresine göre de mesaj atılan yerin adresini.. bütün mesajların internet cafeden atılmış olması süreci uzatabilir ancak bir tanesi dahi şüphelinin ev adresinden atılmış ise o zmn güçlü bir delil ortaya çıkar.. savcı daha sonra dava açacak veya takipsizlik kararı vericek...
dava açılırsa tanık vs dinletip olayın öncesini de anlatarak kanıtlama şansınız var.. takipsizlik kararı verirse de itiraz hakkınız var.. süreç kısaca bu şekilde işleyecek...
devlet memuru olmanızla ilgisini çözemedim .. nasıl bir getiri olabilir mesela ?