Kredi borcu - Bilenler Lütfen Paylaşsın
Benim oldukça önemli bir sorunum var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Geçen yıl x bankadan Konut Edindirme Kredisi aldım. Tutar 110.000YTL. İşlerim bozuldu ve son 3 aydır kredi taksitlerimi ödeyemedim. Banka ile konuştum yasal prosedürü uygulayacağız dediler. Bildiğim kadarıyla banka gayrimenkulü satışa çıkaracak. Tam olarak bilmediğim ve bankadan da sağlıklı cevap alamadığım konuları aşağıda ki gibidir. Bu arada benim aklıma gelmeyen ama bu süreçte başıma gelebilecek olaylarla ilgili bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
1) Banka gayrimenkulü satarken borcun tamamını kapatacak şekilde mi hareket ediyor?
2) Eğer gayrimenkulün satışı ile borç kapanmaz ise bankanın hareket şekli ne oluyor? Benim sorumluluğum hangi boyutta?
3) Bundan dolayı hapis cezası alır mıyım?
4) Yaşadığım evin eşyalarına haciz gelme ihtimali var mı?
5) Oturduğum evden hemen çıkartıyormu? Yoksa süre tanıyormu ?
6) Banka yasal prosedürü başlattıktan sonra eksik taksitlerimi ödeme imkanı bulursam ne olur?
7) Borçtan kaçma ya da ödeme konusunda herhnagi bir isteksizliğim yok ama şu anda ödeme imkanımda yok, bu durumda banka ile anlaşma şansım var mı?
8) Eski çalıştığım firmadan 130.000 tl kadar icralık alacağım var bu alacağımı konut kredisi borcuma temlik edebilirmiyim. Bana borçlu olan firma iflas etmiş durumda, parası var resmi kurumlarda ama firma sahibi müracaatını yapmıyor.
Kredi borcu yüzünden çıkmaza girmiş gibi hissediyorum kendimi. Neler olabilir konusundaki belirsizlikte psikolojimi bir hayli bozdu. Yardımcı olursanız çok sevinirim.