Bağkur ve SSK sigorta, prim mahsuplaşması
ben bir makine mühendisiyim. 2002 ocak ayından beri bağkurluyum. ancak bu süre içerisinde primlerim aksadı ve en son yapılandırmadan yararlanmak istedim o da son taksiti 15 gün geciktirdim diye 3000 tl hesabımda kaldı. bu arada inşaatlarda şantiye mühendisi olarak çalşıyoruz biz. diplomamızla beraber. burdada devlet mecburen sigorta istiyor ve adımıza firmalar sigorta yatırıyolar. benimde 2006 yılından şimdiye kadar sigortamı yatırdı arkadaşlar. sigortamızda asgari mühendis maaşından tabi yatırılıyor. bende 2009 martında bağkura başvurarak sigorta primlerimin bağkur borçlarıma mahsup edilmesini istedim. neyse bu ay eylül başında internetten baktığımda bağkur borcumun 2000 tl ve borç süresininde 9 ay azaldığını fark ettim. sigortadan fazla yatmış prim bu arada şu an 18000 tl oldu. bağkur borcum ise en son 12000 tl idi. şimdi burada mahsuplaşmanın tamamı yapılmıyor mu , belli bir kısmımı olacak yada işlemde bir hata mı var? ne yapmam lazım? ben hepsinin silinmesini istemiyorum ama 18000 tl lik sigorta kısmından 2000 tl sinin sadece mahsup edilip bağkur borcumun 12000 tl den 10000 tl ye inmeside az değilmi?teşekkürler şimdiden...
Cevap: Bağkur ve ssk sigorta, prim mahsuplaşması
bu arada şunuda söyliim. en son bağkur kaydıma baktığımda aktif iken bu ay başında 2008 11 ayında terk görünüyor :). sanırım bu 2000 tl lik borçtan azalmada bu terk tarihi erkene alındığı için olabilirmi?