Yazılı,Görsel Bir İleti İle Hakaret
Değerli Hukukçular 3 yıl önce benim bir forum sitesine aktardığım bilgi edinme linki aracılığıyla yada benim tanıyan birileri şahsi bilgilerim kullanılarak bir bakanlığın bilgi edinme sayfası üzerinden bakanlık personeline hakaret içeren mailer atmıştı. IP adresleri kesinlikle bana ait değildi. Devlet memuru olduğum için bakanlık idari soruşturma açtı ancak maillerin bana ait olmadığına ancak buna ortam hazırladığıma karar verildi ve idari hiçbir ceza almadım. Aynı dönemde savcılığada suç duyurusunda bulunulmuştu. Savcıya ifade verdikten yaklaşık 1.5 yıl sonra mahkeme çağrısı geldi. İddanamede elle tutalan tek şey mail adresinin bana ait olduğu ibaresi, ancak bakanlık müfettişlerinin raporunda ise bana ait olmayan bir mail adresinden gönderildiği sabit. sadece tc. kimlik ve ad soyad bilgileri bana ait. Bir avukata danıştım, dava için avukata gerek olmadığını büyük ihtimalle beraat edeceğimi bildirdi ancak Uyap tan takibime göre iki duruşma yapılmış ve ertelenmiş. Dosya durumunda ise Ara duruşması yapıldı, duruşma ertelendi yazıyor ancak duruşmanın ertelendiği tarihte belirtilmemiş. Bu durumda hangi yolu izlemeliyim. Yada olası bir ceza durumunda ne yapabilirim.. Cevaplarınız içiin şimdiden teşekkürlerççç
Cevap: Yazılı,Görsel Bir İleti İle Hakaret
Cevap verecek kimse yok mu?
Somut olay hakkında avukatınıza danıştınız mı? Mahkeme kaleminden yeni duruşma gününü öğrendiniz mi?
Şuan uyaptan kontrol ettim. Gerekçeli karar yazıldı diyor. Alehime bir karar çıktıysa şayet hangi yolu izlemeliyim. Dava benden yaklaşık olarak 800 km uzaktaki ankara da açılmış. İtiraz için Ankaraya mı gitmeliyim?