İşten çıkarılma (hile ile)
Merhabalar;
8 yıldır özel bir firmada aynı bölümde görev yapıyorum.Bölüm değişikliği yapmak istediler ama ben kabul etmedim.Göndermek istedikleri bölüm çok yoğun olduğu için hamile kalmayı düşündüğümden ötürü kabul etmedim.Bunu onlara da açıkladım.Bölüm değiştirmek zorunda olduğumu,çalışmakta olduğum bölümdeki insanlardan şikayet geldiğini ifade ettiler.Eğer böyle bir şikayet var ise bana yazılı olarak bildirmelereni istedim.Çünkü böyle birşey söz konusu bile değil.Hakkımda bugüne kadar ne bir şikayet, ne de bir ihtar vardı.Ya da işimi kötü yaptığıma dair herhangi bir uyarı.
20,08,2009 tarihinde insan kaynakları müdürü beni yanına çağırarak dost tavsiyesinde bulunacağını söyledi.Bölüm değiştirmek zorunda olduğumu yoksa olacak olan şeylere katlanmam gerektiğini söyledi (bunları ispat edemem,
çünkü yalnızdık).Ben ısrarla işimi iyi yaptığımı ve şikayetleri yazılı görmek istediğimi söyledim.Bölüm değiştirmeyeceğimi ifade ettim.İnsan kaynaklarında görevli iki şahit çağırdı.
"Bölümünüzdeki keyfi hareketleriniz yüzünden bölüm değişikliği yapılması istenmiş ve sizin bunu kabul etmemenizden ötürü 20,08,2009 tarihi saat 15:00 itibari ile işinize son verilmiştir" dendi.Kabul etmediğimi ve imzalamayacağımı söyledim.Beni işten tazminatsız olarak çıkardıklarına dair yazı istediğimde,bana okunan yazıyı imzalamam gerektiğini,imzalamazsam evime postalayacaklarını söylediler.İmzalayıp alırsam kabul etmiş olacağımı düşündüğümden ötürü imzalamadım. Üzerime zimmetli bütün eşyaları teslim etmemi istediler.Teslim edip,bütün arkadaşlarımla,amirlerimle vedalaşıp oradan ayrıldım.
02,09,2009 tarihinde bana ulaşan fesih yazısında 20,08,2009-26,08,2009 tarihleri arasında işe habersiz olarak gelmediğimden ötürü işten çıkarıldığım yazılıydı.
--Bölge çalışma müdürlüğüne dilekçe verdim.Cevap bekliyorum.
--Tanıdığımız bir avukatla konuştum.İyi bir iş hukuku avukatı bulmam gerektiğini çünkü şahit olmadan işimin zor olduğunu söyledi.Önce işe iade davası açmam gerektiğini söyledi.
Ne yapmam lazım bilgi verebilir misiniz?
Teşekkürler.
Cevap: işten çıkarılma (hile ile)
en geç 18 eylülr kadar işe iade davası açmazsanız bu hakkınız kaybolur. Şikayetinizin sonucunu beklemeden avukatınız vasıtasıyla davanızı açın,