Bilişim suçu, hapis cezası, memuriyet
iyi günler..
bu ay 'bilişim sisteminde verileri bozma yok etme erişilmez kılma vs' mevzusundan duruşmam var. bilişim suçlarında bu maddenin cezası sanırım 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası.
ben devlet memuruyum ve internette araştırdığım kadarıyla 2 yıla kadar hapis cezaları ertelenmekte veyahut hükmün geri bırakılmasına karar verilmekte.
ancak 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde yapılan değişiklikle bir suçtan dolayı ağır hapis veya altı aydan fazla hapis cezasına mahkum olan ve cezası ertelenen bir kişi memur olamayacak, memur ise görevi 657 sayılı Kanunun 98/b maddesi kapsamında sona erecektir diye bir husus var. yani ben bu davadan ceza alsam ve ertelenirse memuriyetim sona mı erecek??
hükmün geri bırakılmasına karar verilmesi için bir şart da sanırsam uygulanan hapis cezasının temel cezanın üst sınırının 2 yıldan az olması durumudur..benim davama isnat edilen suçun cezasının üst sınırı 3 yıl. o halde bu durumdan da mı yararlanamayacağım?
ayrıca bu suç yüz kızartıcı bir suça girmiyor değil mi?
ben sadece kız arkadaşımın mailine girmiştim ve birilerine oradan mail atmıştım.. fakat hiçbir şekilde küfür hakaret vs. olmadı.
sonuç olarak son günlerde çok sıkıntı çekiyorum. memuriyetimi bitirecek bir durum olması ihtimali kabusum oldu..
siz değerli üyelerimizden bir cevap bekliyorum. lütfen!
Cevap: Bilişim suçu,hapis cezası, memuriyet
birde ceza alırsam 6 ay mı yoksa 3 yıl mı alırım? genelde ceza alt sınırının en düşük cezası veriliyor diye biliyorum.
lütfen cevap ?
Alıntı:
kalbinisev rumuzlu üyeden alıntı
birde ceza alırsam 6 ay mı yoksa 3 yıl mı alırım? genelde ceza alt sınırının en düşük cezası veriliyor diye biliyorum.
lütfen cevap ?
Daha önce açtığınız konu ile aynı mı dava konunuz?
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=59702
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
evet Erdoğan bey
arkadaşım öncelikle ne iş yapıyorsun... hiç merak etme daha önce sabıkan yoksa alacağın ceza 6/1 oranında indirilir ve alt sınırdan cezan tayin edilir indirimlerle 2 yıldan daha az ceza alırsan hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilir yani sanık hakkında suç işlediğine dair kuvvetli şüphe var ama bu sanık hakkında mahkememiz 5 sene suç işlemezse hükmü açıklamıyacaktır yani sen hüküm bile giymeyeceksin erteleme hagb dan daha farklıdır sabıkada çıkıyordu ama hagb çıkmıyor. meslekten atılman içinde hırsızlık taciz gibi suçlardan dava açılır ceza alırsan hagb bile disiplin suçu yönünden meslektenten ihraç edilirsin için rahat olsun 5 yıl suç işleme dava düşşün
kalbinisev ;
Kusura bakmayın çok özür diliyorum ama sormadan edemiyeceğim. Kız arkadaşınızın mailine girip mail attığınızı söylüyorsunuz ve ceza alacağınızı söylüyorsunuz. Bu durumda sanırım sizi Kız arkadaşınız şikayet etmiş ?
Onunla konuştunuz mu hiç bu konu hakkında..
Alıntı:
kalbinisev rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler..
bu ay 'bilişim sisteminde verileri bozma yok etme erişilmez kılma vs' mevzusundan duruşmam var. bilişim suçlarında bu maddenin cezası sanırım 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası.
ben devlet memuruyum ve internette araştırdığım kadarıyla 2 yıla kadar hapis cezaları ertelenmekte veyahut hükmün geri bırakılmasına karar verilmekte.
ancak 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde yapılan değişiklikle bir suçtan dolayı ağır hapis veya altı aydan fazla hapis cezasına mahkum olan ve cezası ertelenen bir kişi memur olamayacak, memur ise görevi 657 sayılı Kanunun 98/b maddesi kapsamında sona erecektir diye bir husus var. yani ben bu davadan ceza alsam ve ertelenirse memuriyetim sona mı erecek??
hükmün geri bırakılmasına karar verilmesi için bir şart da sanırsam uygulanan hapis cezasının temel cezanın üst sınırının 2 yıldan az olması durumudur..benim davama isnat edilen suçun cezasının üst sınırı 3 yıl. o halde bu durumdan da mı yararlanamayacağım?
ayrıca bu suç yüz kızartıcı bir suça girmiyor değil mi?
ben sadece kız arkadaşımın mailine girmiştim ve birilerine oradan mail atmıştım.. fakat hiçbir şekilde küfür hakaret vs. olmadı.
sonuç olarak son günlerde çok sıkıntı çekiyorum. memuriyetimi bitirecek bir durum olması ihtimali kabusum oldu..
siz değerli üyelerimizden bir cevap bekliyorum. lütfen!
Siz 657 sayılı dmk'nunu yalnış yorumlaşmışsınız.Oradaki sınır 6 ay değil 1 yıldır.Sizin cezanız ertenir ise 5 yıl sonra sicilinizden silinir ve memuriyetinize engel olmaz.Hükmün açıklanması geri bırakılır ise zaten mahkum olmamışsınız ve hükmün açıklanması geriye bırakılmış olmaktadır 5 sene sonrada dava başkaca bir suç işlemediğiniz taktirde düşer.Eğer 657 dmk nın 48/a5 deki maddelerinden 1 gün dahi hapis cezası almış olsaydınız evet memuriyetiniz biterdi.Yinede bu konularda en sağlıklı hukuki yardımı bir avukattan alabilirsiniz.
merhaba,ben bilişim suçlarından aralık ayının 9 unda mahkemem var,son mahkeme oldugunu söylediler hakim karar verecekmiş.daha önceden adli sicil kaydım vardı fakat kasım ayının 30 unda sona erdi.öğrenmek istediğim şey,acaba hakim bey karar verirken adli sicil kaydımı silinmiş olarakmı var sayacak?bunu merak ediyorum.silinmesi için dilekçe verdim ancak 1 aydan aşağı silinmez diyorlar.cevaplarınızı bekliyorum lütfen...hükmün geri aşımından yararlanabilirmiyim?ceza ertelenebilirmi?
daha ilgili yazılar yazılsa keşke durumlarla pekte ilgilenilmıyor gibi