Hacizli mal satılırken borçluya bilgi vermek zorunluluğu varmıdır?
Printable View
Hacizli mal satılırken borçluya bilgi vermek zorunluluğu varmıdır?
Elbette vardır...
Hacizli malın satışından kastınız cebri icra yolu ile satış mıdır? Eğer öyle ise alacaklı, borçlu ve diğer ilgililere (araç ise haciz koyan alacaklılara, gayrimenkul ise tapu kaydındaki ilgililer ile haciz koyan alacaklılara) tebligat çıkar. Eğer hacizli mal menkul ise tebligatın iade dönmesi satışı engellemez.
Eğer satıştan kastınız cebri icra yolu ile satış değil ise zaten hacizli mal satılamaz, satılması durumunda şikayet halinde yediemin hapis cezasıyla cezalandırılabilir.
merhaba benim bir sorum olucak bir akrabayla aramda alış veriş oldu ve ben kendisine küvenmedigim için senet yapmak istedim ve seneti imzaladı ve günü geldigin de düşündügüm gibi oldu kacmaya başladı hergün yanım da olan ki,şi ne arar ne sorar oldu bende bir avukata baş vurdum ve seneti ona vereli nerdeyse 1.5 yıl olucak babası vefaat edince mirasa haciz koydurdum ama benim anlamadım bu miraz ne kadar bir sürede satılıyor avukatı arıyorum tam cvp vermioo beni çok zor durumlara soktuakrabam suanda kredi kartlarım ödeyemez oldumm son ödeme tarihinden 1.5 sene gecti 2 seneye yaklaşıyo ne yapmam lazım yardımcı olursanız seviirim
Borçlu mirasçının payına düşecek miras satışa çıkarılacak,taksim veya satış yoluyla ona düşecek miktar masraflar çıktıktan sonra size kalacak.Avukatınız size ne yaptığı, işlemin hangi durumda olduğunu bildirmek zorundadır.Gerekli masrafları verdiyseniz ,bu işlemleri yapması gerekir.