Cevap: evi terk eden eşe ihtar
yardımlarınızı rica ediyorum
Cevap: evi terk eden eşe ihtar
İhtar, terk tarihinden itibaren en az dört ay geçtikten sonra çekilebilir. Bu süre dolmadan çekilen ihtar geçersizdir.
İhtardan sonraki iki ayın dolmasının ardından, davacıya istediği bir tarihte boşanma davası açma hakkı doğar.
Cevap: Evi terk eden eşe ihtar
tşk ederim.
anne cocugu alarak şehir dışına çıkıyor. ( böyle olacağınız tahmin ediyoruz )adresini bilmiyoruz. bunula ilgili nasıl bir yaptırım var mı ? ihtar süresine kadar geçen zamanda çocugun velayeti ile ile ilgili ne yapılabilir.
acil yardımlarınızı rica ediyorum.
forumu okuyan sayın hukukçularımız acil yardım etmenizi rica ediyorum.
Anne ve baba ayrı yaşıyorlar bir süredir ve anne çocuğu babaya göstermiyorsa AİLE MAHKEMESİNE ÇOCUK İLE ŞAHSİ MÜNASEBET TESİSİ konusunda dava açsın derim.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Anne ve baba ayrı yaşıyorlar bir süredir ve anne çocuğu babaya göstermiyorsa AİLE MAHKEMESİNE ÇOCUK İLE ŞAHSİ MÜNASEBET TESİSİ konusunda dava açsın derim.
anne ve baba 15 gündüe ayrılar. çcucuk babanın yanındaydı yarın anne gelip alacak. faka şehir dışına çıkacağını düşünüyoruz. ne zaman geri gelecğine dair de bir bilgimiz yok. baba çocugu ne kadar süre göremez ise mahkemeye gidebilir ?
Diyelim ki 2-3 hafta geçti hiç göremedi. Davayı açabilir.
Çünkü evli iken anne ve babaya aittir velayet ve anne baba çocuklarını istediği zaman görme hakkına sahiptir.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Diyelim ki 2-3 hafta geçti hiç göremedi. Davayı açabilir.
Çünkü evli iken anne ve babaya aittir velayet ve annenı istediği zaman görebilir.
verdiğiniz bilgiler için tşk ederim.
bir sorum olacak bu ihtar ile ilgili 4 ayın dolmasını bekliyordum ihtar için ama 4 ay dolmadan eşim dava açmış.
şimdi ben eve dönmesi için ihtar çekebilirmiyim mahkeme yolu ile..yoksa mahkeme açıldığı için böyle bir hakkım yokmu?