Radar cezasını sürücümü, ruhsat sahibimi öder?
Arabamı tamir için bıraktığım tamirhane sahibinin aracımla radara girip ceza aldığını öğrendim. Ve bu kişi cezayı başkası adına yazdırmış. Şu anda böyle bir ceza olduğunu kabul etmiyor. Elimde o sırada aracımın orda olduğunu ispat edecek bir belge yok. Sormak istediğim bu cezayı tutanağa imza atmış olan ve ceza yemiş olan kişimi öder yoksa ruhsat sahibi olarak benimmi ödemem gerekir. Eğer yiyen kişi ödeyecekse bu durumda ona bu cezayı ödettirmek için benim ne yapmam gerekir? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler....
Cevap: Radar cezasını sürücümü, ruhsat sahibimi öder?
Trafik mahkemesine itiraz edin tutanağa ulaşılabilirse sizinle ilgili işlem iptal edilebilir belki. Cezayı ödeyip imza atana rucu da edebilirsiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Trafik mahkemesine itiraz edin tutanağa ulaşılabilirse sizinle ilgili işlem iptal edilebilir belki. Cezayı ödeyip imza atana rucu da edebilirsiniz.
Tutanağa ulaştım zaten ceza yiyen kişinin bilgileri ve imzası var. merak ettiğim o kişiye bu cezayı nasıl ödetebileceğim?
Cezayı ödeyip makbuzla icraya verebilirsiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Cezayı ödeyip makbuzla icraya verebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim Engin Bey, iyi çalışmalar. Forumu hazırlayanlara teşekkürler...