Babam kredi borcunu ödeyemediği için icra gelecek
Biz 20 senedir babamın borçlarını ödüyoruz. Bankalarla konuşuyoruz bu kişiye kesinlikle kredi kartı vermeyin ama bankalar borçlar ödendikçe kredi kartı vermeye devam ediyorlar. Bundan 9 ay önce bir daire sattık. Şimdi tekrar kredi borçları yüzünden icra gelecek ne yapabiliriz? Bu borcu daireyi satmadan babam nasıl ödeyebilir? Taksitlendirmeye gidilemez mi? Maaşının bir kısmıyla kredi borcunu ödüyor o borç bitince maaşına el konulmasını isteyemez miyiz? Çok kısa bir zaman kaldı yardımcı olursanız çok sevinirim.
Cevap: Babam kredi borcunu ödeyemediği için icra gelecek
Babanız neden böyle borçlara giriryor.Akli melekelerinde sorun mu var.Yoksa el de avuçtakini hoyratça aharcama ,alkol vesair sorunları mı var.
20 senedir ödeye ödeye bitiremediğiniz borçların nedeni ne ?
Babanız ne iş yapıyor.
Tam olarak borcunun sebebini bilmiyoruz. Bize söylemiyor. Alkol alıyor ve alkol aldığında parasını harcamasını bilmiyor. Birde kumardan şüpheleniyoruz. Kendisi işçi emeklisi. Yardımlarınızı bekliyorum.
II. Savurganlık, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı, kötü yönetim
MADDE 406.- Savurganlığı, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı veya malvarlığını kötü yönetmesi sebebiyle kendisini veya ailesini darlık veya yoksulluğa düşürme tehlikesine yol açan ve bu yüzden devamlı korunmaya ve bakıma muhtaç olan ya da başkalarının güvenliğini tehdit eden her ergin kısıtlanır.
Alıntı:
fanidünya rumuzlu üyeden alıntı
II. Savurganlık, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı, kötü yönetim
MADDE 406.- Savurganlığı, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı veya malvarlığını kötü yönetmesi sebebiyle kendisini veya ailesini darlık veya yoksulluğa düşürme tehlikesine yol açan ve bu yüzden devamlı korunmaya ve bakıma muhtaç olan ya da başkalarının güvenliğini tehdit eden her ergin kısıtlanır.
Merhaba.bahsettiğiniz madde 406 yı açıklamanız mümkünmü?kısıtlama nasıl olur ?nasıl bir dava açılması gereklidir?teşekkürler.
Yanılmıyorsam aile mahkemesi görevli.