-
Dayım Dolandırdı
Bundan iki buçuk sene önce babam vefat etti. Annem ile Babam boşanmılş oldukları içim babamın üzerinde olan bi dükkan bana kaldı. Resmi işlemleri halletmesi için o sıralar psikolojik olarak da baya yorgun olduğum için dayıma vekalet verdim.
Dayım kendisine verdiğim vekalat ile dükkanı yengeme sattı olarak göstermiş. Dükkanı yengemin üzerine geçirmiş. Dükkandan 1 yıl hiç sıkıntı olmadan ben kirasını aldığım için böyle bi durumdan haberim olmadı. Bir yıl önce dayım dükkanı satmaya kalkınca dükkandaki kiracılar bana haber verdi ve olayın gerçek yüzünü öğrendim..
Dayımı mahkemeye verdim. Bir buçuk senedir süren bi mahkeme var. Avukat pek iç açıcı konusmuyor. Dayımın elinde sadece sattış belgesi var. Para alınıp verildiğine dair benim para aldığıma dair hiç bi belgesi yok...
Herşey ortada olmasına rağmen neden mahkeme bu kadar uzuyo... Mahkemeyi kazanabilirmiyim? Başka yapabileceğim birşey varmı acaba yardımcı olursanız sevinirim..
Tşk ederim
-
Cevap: Dayım Dolandırdı
Verdiğin vekalette satışa dair de yetki vermiş sin?
Neden satışa dair de yetki verdin?
Babandan kalanları satmayı mı düşünüyordun?
Yoksa bilmediğin ,genel bir yetki olsun diye mi verdin.
Bu yetkininde olmasını dayın mı istedi?
Vekalet versende ,vekalet alan satış yapmışsa ,bu satışın sonucunda aldığını vekalet verene vermiş mi?
Sattığı kişi eşi olduğuna göre , eşinin bunu karşılayacak parası da yoksa ,burada bir kaçırma söz konusudur.
Davaya kuvvetli sarılın.
Reddedilse de temyiz edin.
-
Cevap: Dayım Dolandırdı
Ben bu işlemler için nasıl vekalet verilir bilmiyordum. Babamı kaybetmenin üzüntüsü ile boyle birsey de basıma gelecegini hiç düşünmedim.
dayım dedi ben ilgilenirim bana şöyle bi vekalet vermen gerekiyo. Yoksa satma konusu söz konusu değil...
Dayım eşine sattığı dukkanı su kadara sattım dıye resmı bı ımzalı kağıdı var satısı var ama meblanın bana verılmesı ıle ılgılı bı kayıt yok...
Aslında o meblayı dayımın bulması arastırılsa soz konusu bıle degıl ama kaç yıldır süren dava halen keşif aşamasında...
Dükkanda bulunan kiracı şahitlik yaptı. Olanları tam tam anlattı. Dükkanı satana kadar dukkanın kırasını bana verdıgını sahıbının benı bıldıgını sonra dukkana dayımın gelıp baskasına satma konusması yaptıgını daha sonra bu satısı kıracının kendısının haber verdıgını herseyın boyle ortaya cıktıgını anlattı ama bılemıyorum gıdısat ıı degıl gıbı avukatımız cok ılgılenmıyo gıbı gelıyo bana ...
bu davayı kaybedersek acaba temmizde ne yapmam gerekıyo tsk ederım cok sagolun