Davayı açacağım Mahkeme neresi?
Öncelikle Site yönetimine teşekkür etmek istiyorum.
Ben Mardin ilinde bir kamu kurumunda çalışıyorum, Sağlık Bakanlığındaki Muş taşra kadrosuna geçmek için talepte bulundum. Muvafakat cevaben olumsuz geldi.
1- Davayı en kısa sürede sonuçlandırmak için Mardin, Muş, Diyarbakır Bölge İdare ve Ankara İdare Mahkemelerinden hangisine başvurmam gerekir.
Yaptığım aramalarda benim durumumda olan bazı kimselerin "Ankarada dava açılmasının daha iyi olacağı ve daha kısa süreceği " konusundaki beyanları nedeni ile tereddüt içerisindeyim. Hasım olarak Çalıştığım Bakanlığı göstereceğim.
Konu ile ilgili yardım bekliyorum.
Saygılarımla.
Cevap: Davayı açacağım Mahkeme neresi?
Davanızı Mardin İdare Mahkemesi'nde açmanız gerekir.
Alıntı:
musbiyo rumuzlu üyeden alıntı
Ben Mardin ilinde bir kamu kurumunda çalışıyorum, Sağlık Bakanlığındaki Muş taşra kadrosuna geçmek için talepte bulundum. Muvafakat cevaben olumsuz geldi.
1- Davayı en kısa sürede sonuçlandırmak için Mardin, Muş, Diyarbakır Bölge İdare ve Ankara İdare Mahkemelerinden hangisine başvurmam gerekir.
Yaptığım aramalarda benim durumumda olan bazı kimselerin "Ankarada dava açılmasının daha iyi olacağı ve daha kısa süreceği " konusundaki beyanları nedeni ile tereddüt içerisindeyim. Hasım olarak Çalıştığım Bakanlığı göstereceğim.
Saygılarımla.
Merhabalar;
Kesin İşleminizi en son yapan makamın bulunduğu ilin idare mahkemesine başvuracaksınız.
Alıntı:
musbiyo rumuzlu üyeden alıntı
Saygılarımla.
CEVAP
2577 sayılı yasanın 33/3.maddesine göre görev yaptığımız yerde idare mahkemesi buluyor ise,yetkili mahkeme orasıdır. Sanırım Mardin ilinde idare mahkemesi var. Dolayısı ile sizin görev yaptığınız yer Mardin ili olduğuna göre yetkili mahkeme de mardin idare mahkemesidir.