merhabalar benim eşim hırsızlık dolandırıcılık vb bir çok suçtan cezaevinde 3-4 sene yattı en son suç tarihi 2001 yılı bu sabıkalarının silinmesinin bir yolu varmıdır acaba cevabınız için teşekkürler
Printable View
merhabalar benim eşim hırsızlık dolandırıcılık vb bir çok suçtan cezaevinde 3-4 sene yattı en son suç tarihi 2001 yılı bu sabıkalarının silinmesinin bir yolu varmıdır acaba cevabınız için teşekkürler
ADLİ SİCİL KAYDININ SİLİNMESİ
Sabıka kayıtlarının silinmesine ilişkin hükümler, 3682 sayılı Adli SicilKanunu'nun 8 ve 9 uncu, Adli Sicil Yönetmeliği'nin 9, 10 ve 11 inci maddelerinde yer almaktadır.
3682 sayılı Adli Sicil Kanunu'nun 8 inci maddesine göre; adli sicildeki kaydın silinebilmesi için aşağıdaki koşullar aranır.
1- Cezanın çekildiği,
2- Cezanın ortadan kalktığı,
3- Cezanın düştüğü
tarihten itibaren;
kabahat türünden mahkumiyetlerde, bir yıl içerisinde yeni bir kabahat veya cürümden,
Cürüm türünden mahkumiyetlerde, beş yıl içerisinde evvelce verilen ceza cinsinden bir cezaya veya daha ağır bir cezaya, mahkum olunmadığında; sabıka kaydı adli sicil kayıtlarından çıkarılır.
Ancak;
Zimmet, ihtilas, (Basit ve nitelikli zimmet ile devlet alım ve satımlarında menfaat sağlamak.)
İrtikap
Rüşvet
Hırsızlık
Dolandırıcılık
Sahtecilik
İnancı Kötüye Kullanmak
Dolanlı iflas
gibi yüzkızartıcı cürümler ile; beş yıldan fazla ağır hapis ve hapis cezalarının, esas olarak silinememeleri kural ise de, istasnai olarak silinebilmeleri daha ağır koşullara tabidir.
--------------
Yukarıdaki bölüm adlisicil.gov.tr adlı resmi siteden aktarılmıştır.Daha detaylı bilgiye bu siteden ulaşabilirsiniz.
İyi günler...
teşekkürler cevabınız için ama onları okudum o istisnai durumların ne olduğunuda okudum ama anlamadım daha net olabilir mi imkansız mı bunu merak ediyorum daha yalın anlaşılabilir cümlelerle bi hukukçudan cevap bekliyorum i,lginize teşekkürler ayrıca
sizin için yalın olabilir fakat benim için değil ayrıca daha ağır koşullarla silinebilir diyor ama ne olduğu yazmıyor bile msj da,ben o yazının tamamını da okudum o önemli değil sadece kesin silinemez ya da şu durumda silinebilir beklediğim cevap bu