Tahliye Taahhütnamesi var kontrat yoksa
Ev sahibimin avukatında tahliye taahhütnamesi var kira kontratı yok. 3 yıldır kiracıyım aynı evde. Daha 2 ay var yılın dolmasına ve benimde evim var aynı şehirde ama kiracım kira bedelini ödeyecek maddi imkanım kalmadı diye daha 6 ay varken evden çıktı. Bende boş kalmasın diye kendi evime geçmek istiyorum. Ev sahibimse 2 aylık kirayı istiyor çıksamda çıkmasamda. Kendi evimin oturduğum evin kirasını karşılama oranı yarıya düştü bugünkü ekonomik koşullarda. 2 aylık kirayı ev sahibime ödemek zorundamıyım yoksa evimin boş kalması evi terk için geçerli neden sayılırmı. 2 aylık kira tutarıysa 1500 TL.
Ayrıca kiranın bankaya yatırılmaması sorumlululğu ev sahibimemi ait yoksa benimde maddi ceza sorumluluğum varmı. Teşekkürler
Cevap: Tahliye Taahhütnamesi var kontrat yoksa
Ev sahibinizle anlaşamadığınız takdirde gelecek iki ayın kiralarından mesul olabilirsiniz. Sizden icra marifetiyle tahsil yoluna gidebilir.
Kiraların banka hesabına yatırılmamasından birlikte sorumlu olursunuz kanaatindeyim. Yani ayrı ayrı hem size hem ev sahibine ceza verilebilir.
Verdiğiniz aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler
Benim evin boş kalması ve emekli olmam yani gelirimin sınırlı olması ve kira geliriminde ortadan kalkması beni haklı kılmaz.
Bu durumda 2 aylık kirayı verip 1 ay kala çıkmak istediğimi bildiren yazılı belgeyi avukatına elden teslim etmem gerekecek. Çıkmak istediğimi bildiren belgeyi yoksa noter vasıtasıylamı iletmem gerekir
Bir örneğini alındığına dair imzalatır elinizde tutarsanız noterden göndermenize gerek kalmaz.
Mülk sahibi ile kiracı arasında anlaşma olmadığı takdirde
Kiracının hangi hallerde tahliye edebileceği, mülk sahibinin ne zaman tahliye isteyebileceği kanunda yazılıdır.
Bahsettiğiniz gerekçeler bu tahliye nedenlerinden biri değildir.
Siz tahliye ettikten sonra ev boş kalırsa, kira dönemi sonuna kadar boş kalan ayların kirasından sorumlu olursunuz.
Yani bu sorumluluktan kurtulmanın tek yolu evin bir başkasına kiraya verilmesi.