Başkasına banka kredisi çektim, ödemiyor?
2007 de çok güvendiğim arkadaşıma 10bin tl banka kredisi çektim.Kefilide bu arkadaşım buldu ve kefilin hiç yüzünü bile görmedim.36 ay vadeli olan kredinin 21. taksitine kadar arkadaşım ödedi.Ancak nisan.2009 da bankadan beni aradılar ve o ayki ödememi yapmadığımı söylediler.Ben arkadaşımın yerine o ay kendim taksiti cebimden yatırdım.Sonra bankadan bir daha aramadılar.
Ancak geçen hafta bana kefil olan kişi babama ulaşarak böyle bir kredinin çekildiğini ve kendisinin bana kefil olduğunu ve benim ödememem halinde babama haciz getireceğini söyleyerek sözle tacizde bulunmuş.Kendisinin oğlu için kredi çekeceğini anak bu durumdan dolayı çekemediğini bana söyledi.Bu krediyi birlikte ödeyelim teklifinde bulundu.Ancak benim maddi durumum iyi olmadığı için bu ödemeyi gerçekleştiremeyeceğimi söyledim.Krediyi çektirten arkadaş kefile ve bana 10 bin tl lik senet imzalayıp vermişti.şuan babasının oturduğu adres belli ve ikimizin elindede senet var.
-Bu senetlerin krediyi çektirten arkadaşıma yada babasına herhangi bir yaptırımı olur mu?
-Haciz işlemi için bana herhangi bir bildirim banka tarafından yapılmadı,ben kefile böyle bir bildirimin yapıldığını ve kefilin beni bulma çabasına girip sorumluluğu paylaşalım teklifinde bulunduğunu düşünmekteyim.Beni atlayıp direkt kefile icra işlemi gelir mi?(kefil devlet memuru)
-Haciz işlemi olursa en son ne zaman olur?,
-Babamın herhangi bir sorumluluğu var mı?
İlgilendiğiniz için şimdiden çok teşekkür ederimm..
Cevap: başkasına banka kredisi çektim,ödemiyor?
Bu arkadaş hiç imza atmadan sseni ve kefili borça soktuysa , Krediyi sen üstüne almışsan yani bankayla sen imzalamışsan borçlu olan sen ve kefilsin.Diğer baba vesair bankayı ilgilendirmez.
Adresini verdiğin yere hacze gelinir.
Sen ödediğini ,verdiği seneti icraya koyarak tahsil edersin.
Banka sağlam olan kimse ona gider.Memur sağlamsa ondan alır.Maaşına haciz koyar.Memurda sana rucu eder.
Sen de senetle asıl borçluya gidersin.
Devran böyle döner
Cevap: başkasına banka kredisi çektim,ödemiyor?
Cevap: Başkasına banka kredisi çektim, ödemiyor?
elimdeki seneti icraya verdiğimde icrayı babasının şuanda yaşadığı yere götüremem değilmi?Krediyi çektirten ve bana senet veren arkadaşımı bulmam gerekiyor.Ayrıca arkadaşın üzerinde hiçi bir malvarlığı da oldunu sanmıyorum?Arkadaş şuan da babasıyla birlikte yaşıyor.