Boşanma - tazminat ve nafaka
çok kötü durumdayım psikolojim ii deil.inanamıyorum.yaptıklarına.boşanma davasına yeni başlayacağım.davalı konumundayım.en başından iftira ile karşılaştım.çünkü başka türlü bir sebep yok.ve benden de 20 000 tl tazminat ve 600 tl nafaka istiyor.iddia ettiklerinin hepsi yalan dolan.ve yalancı şahit dışında hiç bir şekilde ispatı yok.gerçi tek yalancı şahit annesi ve babası.erkek olmama rağmen eşimin şiddetine maruz kaldım.vücudumda kalıcı darp izleri hala mevcut.(tırnak izleri).her evde olan küçük tartışmalardan ötürü bir gün uyandığımda eşimin gittiğini gördüm.beni terk ettiğini düşündüm ve aramadım.3 gün sonra ailesi ile kendilerine ait eşyaları alıp gittiler bende hiç müdahele etmedim.aradan 2,5 ay geçtikten sonra mahkemeye başvurmuşlar.ben bu arada eşime geri dönmesi için tel aracılığı ile bir kaç sefer dil döktüm(ayrı illerdeyiz ve memurum) .ama sonuçta bu durumla karşı karşıyayım.davası ve iddialarına cevabımı kendim yaptım.tüm iddialarını reddettim.ve kendisinin bana yaşatmış olduklarından bahsetmedim.acaba doğrumu yaptım.??avukata danıştığımda ise şimdi sadece karşı tarafın iddialarına cevap vermem gerektiğini söyledi.
kısaca özet bu
birde karşı tarafın bulunduğu ilde aile mahkemesi yok ve nüfusa görede beraber ikamet ettiğimiz yer benim bulunduğum il.son altı ayımızıda bu şehirde geçirdik.davanın burada görülmesi yönündede itirazım oldu.nasıl sonuçlanır acaba?*
yardım edebilecek varsa lütfen fikirlerinizi bekliyorum.
Cevap: yardım istiyorum.lütfen.zor durumdayım
eminim bir kişinin bir fikri var dı ve paylaşmadı.tşkkrler arkadaşlar
Cevap: yardım istiyorum.lütfen.zor durumdayım
Eşinizin bulunduğu ilde Aile Mahkemesi yoksa Aile Mahkemesi sıfatıyla bakan Asliye Hukuk Mahkemesinde dava görülecektir.
O ilde yerleşme niyetiyle oturduğu sonucunu çıkardım. O halde orada da boşanma davası açabilir. (HUMK 9/3M.) Bu konudaki Yetki İtirazınız muhtemelen reddedilecektir.
İstenen 20.000TL. tazminat ne tazminatı? Maddi? Manevi?
Cevap: Boşanma - tazminat ve nafaka
20000 tl maddi tazminat olarak istenmiş.ama ikimizinde nüfus kayıtları benim bulunduğum şehir.o ailesinin yanında.
Cevap: Boşanma - tazminat ve nafaka
c) Diğer durumlarda davalı eşin yerleşim yeri mahkemesi yetkilidir. (TMK. Md. 19, Nüfus Kanunu 4 ve HUMK. Md. 9-1
bu sizin sitenizde yazıyor.davalı eş ben olduğum için dava bu ilde olması gerek değilmi?
tşkkrler