Amerika'da yaşıyorum, Türkiye'de kredi kartı borcum var
yasim 25.
ben 2003 yilinda uc - tane credi cardi aldim 3 degisik bankadan.
turkiye is bankasi ana param 1 milyar idi
bonus alisveris karti 300 milyon
axess akbank 500 milyon idi.
butun borcum onlardi ve en son odemeyi 2004 te yaptim ve daha sonra hic yapmadim odeme. 2005 ten beri amerikadayim ve hic donmedim geldim geleli.
ben o zamanlar havalimaninda calisiyordum ve ogrenci idim ve verdiler credi cardlarini. ne mal beyaninda bulunmustum ne bisey, en son turkiyeden cikmadan once avukata falan vermisler beni. aramislar bir kac defa (halam gulde kaliyordum, onlarin adresini vermistim)
simdi ben bugun turkiyeye gitsem, havalimaninda giriste yada cikista beni tutuklarlarmi? yoksa sorunsuz girip cikabilirmiyim?
Lutfen bunu 100% biliyorsaniz cevap yazin, bir surpriz ile karsilasmak istemiyorum havalimaninda. eger beni tutukluyacaklarsa bu sebeb yuzunden, ben en iyisi vatandas olana kadar gelmiyim, amerikan pasaportu ile turist olarak giris cikis yaparim ondan sonra.
eger tutuklama olmuyacaksa, devletimi ozledim, 4,5 yil oldu, gelip gormek istiyorum.
tesekkurler.
Cevap: Amerika'da yasiyorum, Turkiyede credi karti borcum var...
Hukukçu değilim.Yarın bu vakitlere kadar, hukukçu cevabı alamazsanız; bildiğimi belgeleriyle yazacağım.
İyi günler...
Cevap: Amerika'da yasiyorum, Turkiyede credi karti borcum var...
Bunu yüzde yüz kimse bilemez dosyanızın durumunu bilmeden...
Cevap: Amerika'da yaşıyorum, Türkiye'de kredi kartı borcum var
Hukukçu kimse cevap vermediğine göre, ben bildiğimi yazıyorum.
Eğer olay dediğiniz şekildeyse; bankalar kredi kartı alırken verdiğiniz adreslere icra tebligatı yapmıştır.2004 sayılı kanun gereği, bu tebligattan sonra mal beyanı vermek zorundaydınız.Mal beyanı vermemek, 10 günden başlamak üzere hapis cezasını gerektiriyordu.Ancak; mal beyanı vermemeye hapis gerektiren hüküm Anayasa Mahkemesince iptal edildi.
------------
Yapı ve Kredi Bankası avukatı, İstanbul 13. İcra Müdürlüğü’nde hakkında icra takibi başlatılan Hayrettin Çokcan’ın usulüne uygun mal beyanında bulunmadığı gerekçesiyle İcra İflas Yasası’nın (İİY) 337. maddesi uyarınca cezalandırılması istemiyle, İstanbul 10. İcra Ceza Mahkemesi’nde dava açmıştı. Sanık avukatı M.Bülent Bilen, söz konusu yasa maddesinin Anayasaya aykırı olduğu iddiasında bulunmuştu. Avukatın talebini inceleyen Hakim Mehmet Uysal, iddiayı ciddi bularak yasa maddesinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurulmasına karar verdi. Hakim Uysal’ın 24 Şubat 2006’daki başvurusunu inceleyen Anayasa Mahkemesi, 2004 sayılı İcra ve İflas Yasası’nın 337. maddesinin 1. fıkrasının iptaline, iptal hükmünün 1 yıl sonra yürürlüğe girmesine karar verdi.
----------
Bu haber 5 Mayıs 2008 tarihlidir.
--------------
2006/71
İSTEMDE BULUNAN:İstanbul 10.İcra Ceza Mahkemesi;
1-9.6.1932 günlü, 2004 sayılı “İcra ve İflas Kanunu”nun 31.5.2005 günlü, 5358 sayılı Yasa ile değiştirilen 337. maddesinin birinci fıkrasının,
2-4.12.2004 günlü, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu\'nun 2. maddesinin (1) numaralı fıkrasının (L) bendinin,
iptaline karar verilmesi istemi.
- 2004 sayılı yasa’nın 337.maddesinin birinci fıkrasının İPTALİNE, birleştirilen davalarda yer alan diğer hükümler ile 5271 sayılı Yasa ile ilgili başvurunun REDDİNE,
- İptal hükmünün BİR YIL sonra yürürlüğe girmesine.
28.02.2008
(Anayasa Mahkemesi web sahifesinden alınmıştır.)
--------------------------------------------------
Bu da ilgili karar.
337.madde on günden başlayan hapsi gerektiren madde.
Yani şu anda, başkasına tebliğ edilmiş de olsa, mal beyanı vermemekten hapis, dolaysıyla tutuklanma söz konusu değil.Çünkü; Mayıs 2009 u geçtik.
Bildiğim budur.
İyi günler...
Alıntı:
03Terminator rumuzlu üyeden alıntı
yasim 25.
ben 2003 yilinda uc - tane credi cardi aldim 3 degisik bankadan.
turkiye is bankasi ana param 1 milyar idi
bonus alisveris karti 300 milyon
axess akbank 500 milyon idi.
butun borcum onlardi ve en son odemeyi 2004 te yaptim ve daha sonra hic yapmadim odeme. 2005 ten beri amerikadayim ve hic donmedim geldim geleli.
ben o zamanlar havalimaninda calisiyordum ve ogrenci idim ve verdiler credi cardlarini. ne mal beyaninda bulunmustum ne bisey, en son turkiyeden cikmadan once avukata falan vermisler beni. aramislar bir kac defa (halam gulde kaliyordum, onlarin adresini vermistim)
simdi ben bugun turkiyeye gitsem, havalimaninda giriste yada cikista beni tutuklarlarmi? yoksa sorunsuz girip cikabilirmiyim?
Lutfen bunu 100% biliyorsaniz cevap yazin, bir surpriz ile karsilasmak istemiyorum havalimaninda. eger beni tutukluyacaklarsa bu sebeb yuzunden, ben en iyisi vatandas olana kadar gelmiyim, amerikan pasaportu ile turist olarak giris cikis yaparim ondan sonra.
eger tutuklama olmuyacaksa, devletimi ozledim, 4,5 yil oldu, gelip gormek istiyorum.
tesekkurler.
Merhabalar Turkiyeye gidisinis ile ilgili kredi karti borcu endisenizi iceren basliginizi okudum. Turkiyeye gittiniz mi yoksa gitmediniz mi sormak istedim. Benzer bir durumda bendede varda o yuzden sormak istedim. Cunku benzer konuda bende bir baslik actim ama nedense bir cevap alamadim. Sanirim yurtdisinda olan insanlara pek yardimci olunmuyor buralarda. Yada altinda yatan baska bir sebep vardir bilemiyorum artik.
hicbir sorun olmaz, rahatlikla giris cikis yaparsiniz... devlete vergi borcunuz yoksa gerisi yalan..