İcra dosyasını taksitlendirebilir miyim?
benim 2000 tl tutarında icra dosyam var ve 2 aydan beri de maaaşmın 1\4 ne kesindi uygulanmaktadır benim öğrenmek istediğim icra dairesine giderek borcumu taksitlendirme imkanım varmı ve nasıl bir işlem gerekiyor cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Cevap: İcra dosyasını taksitlendirebilir miyim?
Eğer alacaklı ile mütabakata varırsanız istediğiniz kadar taksit yapabilirsiniz, taksitlendirmeyi alacaklı taraf kabul ederse takip taksitlerden birini ihlal edene kadar durur. Alacaklı tarafın muafakatı yani onayı olmadan taksitlendirme yapılabilmesi için borca yeter miktarda haciz yapılmış olması gerekir. Bu durumda dosya borcu biri peşin olmak üzere 4 takside bölünür ve kalan 3 taksit için 3 ay verilir.
Alıntı:
Hakan Dikici rumuzlu üyeden alıntı
Eğer alacaklı ile mütabakata varırsanız istediğiniz kadar taksit yapabilirsiniz, taksitlendirmeyi alacaklı taraf kabul ederse takip taksitlerden birini ihlal edene kadar durur. Alacaklı tarafın muafakatı yani onayı olmadan taksitlendirme yapılabilmesi için borca yeter miktarda haciz yapılmış olması gerekir. Bu durumda dosya borcu biri peşin olmak üzere 4 takside bölünür ve kalan 3 taksit için 3 ay verilir.
yukarıda bahsi geçen miktar nekadardır
10 bin ytlik bir borcum vardı maaşımdan (657 tabii memur) iki yıldır yaklaşık 6,5 ytl kesildi yeniden yapılandırma yada borç taksitlendirmeyi avukatla mı icra dairesi ile mi yapıcam teşekkürler
Borca yeter miktar bugün itibariyle hesaplanacak borçtur. İcra dosyası hesabıyla bu oran netlik kazanır. Sizin maaşınızdan kesinti yapılıyor kalan borcunuz kadar ev, araba veya ev eşyası haczedilmiş ise direkt icra dairesine müracaatla taksit talebinde bulunuabilirsiniz. Bu şekilde bir haciz yoksa ancak alacaklı ile anlaşarak borcu taksitlendirebilirsiniz. Bunun için alacaklı vekili ile görüşmeniz uygun olur.
teşeklür ederim engin bey birşey daha sormak istiyorum maaşımda kesinti yok her hangi bir malımada haciz uygulanmadı fakat ben bursa da ikamet ediyorum bana gelen icra kağıdı istanbul x icra dairesi ben icra dairesi gidip borcumu nasıl ödeyebilirim teşekkür ederim
İlgili icra dairesini arayıp borcu hesaplatıp banka bilgilerini isteyebilirsiniz.
Sonra bu bankaya icra dosya bilgileri ile borcunuzu yatırabilirsiniz.
İstanbul icra daireleri yoğun olduğundan telefonla yardımcı olmuyorlar genelde umarım şansınız yaver gider. En yakın nöbetçi icra dairesine gidip oraya da yatırabilmeniz mümkün olabilir bunu da deneyin.
Diğer bir yol alacaklı vekiliyle görüşüp pazarlık yapıp banka bilgilerini alıp icra dosyası bilgileri ile aynı şekilde yatırmaktır.
Kolay gelsin