Cevap: Nafaka ödemesi hakkında
Tekrar Merhaba ozellikle ikinci sorum hakkında bilgisi olan bir arkadas yadımcı olursa sevinirim
saygılarımla
Cevap: Nafaka ödemesi hakkında
Boşanma ile çocuk için 350 TL iştk nafakası bağlanmış dediğinize göre. Bu rakam bana çok fazla geldi açıkçası, alınan bu maaşa göre yani. Çünkü yakın arkadaşımın da davası var ve maaşı 3.000 olmasına rağmen çocuk için iştirak nafakasını 200 TL olarak belirledi hakim. O yüzden bu bağlanan nafaka hakkaniyetli gelmedi bana şahsen.
Bu nafakayı çocuk 18 yaşına girinceye dek ödemek zorunda.
18 yaşını doldurup öğrenimine devam ediyorsa iştirak nafakası, yardım nafakasına döner ve yine nafaka ödemeye devam eder.
Bahsettiğiniz arkadaşınızın ekonomik durumundan dolayı iştiraf nafakasının düşürülmesini talep edebilir.
Daha evvel bununla ilgili soru sorulmuştu. tıklayıp okumanızı tavsiye ederim.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=22399
Medeni Kanunun 176. maddesinin 4. fıkrasına göre "Tarafların mali durumlarının değişmesi veya hakkaniyeti gerektirdiği hallerde iradın artırılması veya azaltılmasına karar verilebilir." Bu hükme göre azaltılmasını istemeniz mümkündür
Sonuçta bu adam 1000 TL maaşın 350 TL'sini ilk eşinden olan çocuğuna verecek olursa, kalan 650 TL'yi yeni eşi,yeni doğan çocuğu ve kendisi alıp nasıl geçinecek ki?
İcra ile alakalı sorunuz hakkında bilgim yok. Bu konuda Avukatlarımız sizi aydınlatabilirler.