Kart Borcu Taksitlendirme
Akbank (1800 tl) ve Finansbank(2000 tl) kredi kartlarıma birikmiş borçlarım bulunmakta. Geçen ay Akbank kartıma 31 gün ödeme yapmadığımdan gelen telefonda istersem toplam borcumu taksitlendirebileceğimi söylediler bende seve seve kabul ettim. Açıkçası bu ana kadar böyle bir uygulamanın olduğundan bi haberdim. Bunun üzerine Finansbank ı arayıp o karta olan borcumuda taksitlendirmek istediğimi ilettim henüz 9 günlük bir gecikme olduğundan yapılamayacağını söylediler. Bu ay yine ödeme yapamayacağımdan yine aradım taksitlendirme istedim ama yine yapamayacaklarını söylüyorlar 3. ay yine ödeme yapamazsam garanti vermemek şartıyla taksitlendirme yapılabileceğini söylüyorlar. Anladığım kadarıyla düşene bir tekme daha vurmaya çalışıyorlar.
Buna istinaden ;
1. Bankalardan taksitlendirme talebi yaptığımızda bunu geri çevirme hakları var mıdır ?
2. Bunun yasal bir süresi var mıdır, yani 90 gündür ödeme yapılamayan kart borçları için taksitlendirme talep eden müşterinin talebi doğrultusunda banka mutlaka taksitlendirme yapmaya zorlayan bir kanun gibi ?
Bilgilendirirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler..
Cevap: Kart Borcu Taksitlendirme
Alıntı:
SCavusoglu rumuzlu üyeden alıntı
Akbank (1800 tl) ve Finansbank(2000 tl) kredi kartlarıma birikmiş borçlarım bulunmakta. Geçen ay Akbank kartıma 31 gün ödeme yapmadığımdan gelen telefonda istersem toplam borcumu taksitlendirebileceğimi söylediler bende seve seve kabul ettim. Açıkçası bu ana kadar böyle bir uygulamanın olduğundan bi haberdim. Bunun üzerine Finansbank ı arayıp o karta olan borcumuda taksitlendirmek istediğimi ilettim henüz 9 günlük bir gecikme olduğundan yapılamayacağını söylediler. Bu ay yine ödeme yapamayacağımdan yine aradım taksitlendirme istedim ama yine yapamayacaklarını söylüyorlar 3. ay yine ödeme yapamazsam garanti vermemek şartıyla taksitlendirme yapılabileceğini söylüyorlar. Anladığım kadarıyla düşene bir tekme daha vurmaya çalışıyorlar.
Buna istinaden ;
1. Bankalardan taksitlendirme talebi yaptığımızda bunu geri çevirme hakları var mıdır ?
2. Bunun yasal bir süresi var mıdır, yani 90 gündür ödeme yapılamayan kart borçları için taksitlendirme talep eden müşterinin talebi doğrultusunda banka mutlaka taksitlendirme yapmaya zorlayan bir kanun gibi ?
Bilgilendirirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler..
Aynı olay benim başıma geldi. Dostum akbank bu teklifi kendisi yapıyor ancak finansbank çok zorluyor ve sonunda oda yapıyor bunun bir süresi yok. Önce telefon açık yasal işlem başlatacaklarını söyleyip göz dağı veriyorlar daha sonra borca göre taksit işlemi başlatıyorlar. Ancak benden sana tavsiye faiz oranları çok yüksek. Sen o kartı dışarıda taksitlendir çok daha hesaplı olur.
Cevap: Kart Borcu Taksitlendirme
Finansbank 3 ay ödeme yapılmamasını istemekte , 3 ay sonunda ya telefonla müşteri hizmetleriyle yada e-posta ile iletişime geçiniz , ki kendileri size geri dönmektedirler ,faiz oranı %2,5 gibi bir değere çekilmekte ,ayda 100 TL den az olmamak üzere taksitlendirilmektedir ,ki buda Finansbank ın ilgili biriminden arayan temsilciyle yapacağınız anlaşmaya bağlıdır, ancak önemli olan sizin üç ay boyunca ayda %10 yakın faiz ödeyecek olmanızdır , lütfen bunu da dikkate alınız .