Fatura kaybolunca tüm haklarımdan mahrummu kalırım?
23.08.2009 tarihinde Capitol AVM / Avea bayisinden alınıp tarafıma hediye edilen Nokia E63 marka telefonumun 3. gün sonunda ekranında ölü piksel diye tabir edilen probleminin olduğunu farkettim henuz 4. gününde olan bu ürünü değiştirebileceğimi düşünüyordum (Genelde Internet uzerinden alis veris yaptigimdan boyle bir hakkim oldugunu dusundum) Ama bir sorun vardı Hediye gelen telefonumun yanında faturası yoktu, faturanın uzerinde fiyatı yazacağından alıcısı vermeyi uygun gormemis üstüne faturayıda atmış. Satıcı firmaya gittiğimde fatura olmadan değişim işlemi yapamayacağını söyledi. Bende 4 nüsha olarak cıkarılan faturaların onlarda olan nüshası üzerinden işlem yapmalarını talep ettiğimde yine olumsuz cevap aldım. Bunun yanında satıcıdan onlarda bulunan faturanın fotokopisini alip şirket yetkilisine ASLI GİBİDİR yazdırıp imzalattım ve yanıma aldım.
Bunlara istinaden;
Satıcı doğru mu söylüyor, islem yapması için illaki fatura mı olması lazımdır ?
Faturayı kaybeden tüketici aynı zamanda tüm haklarını da kaybetmiş mi oluyor ? Bana vermiş olduğu Aslı Gibidir yazılı, kaşeli ve imzalı fatura kopyası üzerinden işlem yapılamazmıydı ?
Teşekkürler..
Cevap: Fatura kaybolunca tüm haklarımdan mahrummu kalırım ?
malin yanında garanti belgesi de mi yok? onaylı ve kaşeli garanti belgesine göre işlem yapmaları gerekir diyebiliyorum.