Kredi borcu .haciz ve ayrılık
Merhaba
Kafama takılan çok önemli bir konuyu avukatlarımıza danışmak istiyorum.Babam kredi çekti ve çektiği krediye annemi kefil yaptı.Annem babamla ilerleyen zamanda anlaşamınca evi terk etti ve benim evime taşındı.Resmi nikahları var henüz boşanmadılar ama 8 aydır ayrı yaşıolar.Babam çektiği krediyi ödememiş ve evine haciz gelmiş.Sormak istediğim şu.Annem kefil olduğu için onun başı ağrırımı.Annem benim evimde kaldığı için banada haciz gelirmi ? Annem babamdan boşanmak istio.Şayet boşanırsa ikamet adresi benim yanım olacak tamamen o zaman evime haciz gelirmi kefil olduğu borçtan ötürü? Bu arada evimdeki bütün eşyalarımın faturaları benim adıma.Kira kontratı benim adıma.Size anlattığım durumlardan ötürü bende zarar görürmüyüm.Yada zarar görmemem için ne yapmam lazım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Cevap: Kredi borcu .haciz ve ayrılık.
Haciz gelsede faturalar üzerine ise sorun çıkmaz.Haciz de bulunurlarsa istihkak davası açarak malların faturalarını gösterip geri alabilirsin.
Dikkat et imzaladığınız belgelere iyi bakın.Taahhüt ,kefalet vesair imzalamayın.
Annem babamın nikahında ve ikameti babamın adresi gözüküyor.Bu durumda bile annem yanımda kalıo diye benim evime haciz gelme durumu varmı ki? Bu saçma olmazmı sonuçta ev benim ve annem yanımda misafir.
Birde şayet annem resmende ayrılırsa ve benim yanımda kalırsa kfillikten ötürü haciz gelirmi bana,yanımda kaldığı için.
Kefillikten dolayı her şekilde annenize icra takibi yapılır. Evin size ait olduğu sizin iddianızdır ve sırf sizin iddianız diye haciz yapılmaz diye bir durum sözkonusu değildir. Böyle bir iddianız var ise hacizden sonra istihkak davası açıp ispat edebilirseniz mallarınızı geri alabilirsiniz.
Cevap: Kredi borcu .haciz ve ayrılık
Peki annemi ve babamı hayattayken reddimiras yapabiliyormuyum? Şayet yapabiliyorsam bu borcundan kurtulmam anlamına gelirmi.Yani misal annemi reddimiras yaptım ve annem babamdan ayrıldı.Fakat annemi yanıma ,evime aldım.Bu durumda annemin kefilliğinden ötürü onu reddimiras yaptığım halde evime haciz gelirmi ?
Sorum hakkında yardımcı olabilecek birileri varmı acaba? Avukat tanıdığım olmadığı için burdan destek almak durumundayım.
Alıntı:
zaqwsxcde rumuzlu üyeden alıntı
Sorum hakkında yardımcı olabilecek birileri varmı acaba? Avukat tanıdığım olmadığı için burdan destek almak durumundayım.
Anne ve babanız hayatta iken bir miras olmayacağına göre, red edebilme şansınız da yok.
Yukarıda da anlatıldığı üzere, annenizin ikamet adresine haciz uygulanır.Haciz sırasında istihkak iddiasında bulunup kayıt altına aldırırsınız,sonra da dava açarak faturalarıyla size ait olduğunu ıspatladığınız mallar üzerindeki haczi kaldırabilirsiniz.