Tapulu Arazinin İşgal Edilmesi
Kadastro ölçümleri sonucu 1 dönüm arazimin yan komşum tarafından 500 metrekarelik kısmının işgal edildiğini tespit ettik.Kadastro memurları işgal edilen kısımla ilgili ölçüleri kaydetti.Şahıs daha önceden ölçüm yaptırmış.Kadastro memurları söyledi.Bile bile bizim arazimizin üstüne her iki taraftan tel örgü ve taş duvar çekmiş.Depo yapmış.Duvarların üstüne demirden perforce yapmış.Benim anlamadığım arazinin kendisinin olmadığı bile bile masraf yapması.Üstelik tüm bunları biz yerimize bağ evi yaptırdıktan sonra yaptı.Daha önceden arazimizi biz haberimiz yokken ekmiş biçmiş.Meyve ağacı ekmiş.Bir ara satışa da çıkarmış.Adam Resmen arazimize gecekondu yaptı.Heralde aklınca bizi bıktırtıp araziyi satın almaya çalışıyor.Biz bu durumda yaptırdığı yerleri kendimiz yıkabilir miyiz?Yoksa ne gibi işlemler yapmalıyız?
Cevap: Tapulu Arazinin İşgal Edilmesi
Müdahalenin menni ,ve ecrimisil ,kal davası açacaksınız.
Bulunduğunuz ilde avukat yardımı alın.
Aynı dava bizim başımızda,bizim köyümüzde henüz tapu yok zilliyetli olarak kullanıyoruz dedelerimizden kalma bir arazi 1999 senesinde köylüler aralarında para toplayıp bizim arazimize bir verasetçinin oda 90 küsür yaşından fazla imzasıyla yani ben hakkımı veriyorum demiş siz gidin çay alım evi yapın kullanın demiş köylüde para toplayıp 200 metre kare çay alım toplama tesisi yapmış biz o sırada köyde değildik olayı haber alır almaz babam noterden muhtara protesto çekti o onun yanında muhtarı mahkemeye verdi muhtar benim haberim yoktu karar defterinde böyle bir karar yoktu köylü kendi arasında para toplayıp yapmış benim haberim yoktu deyip işin içinden sıyrıldı bizde başka bir dava açtık tesisi yapan kaç ortak varsa 60 veya 70 hepsini mahkemeye verdik 2006 senesinde babam 2007 de vefat etti biz davayı devam ettiriyoruz fakat avukat bize doğru düzgün hiç bir şekilde sağlıklı bilgi vermiyor telefonlarımıza çıkmıyor bize en son 1 sene evvel davalıların adreslerine tebligat yapılıyor kabul etmiyorlar diye dava ondan bu kadar uzadı diye bize söyledi acaba ne yapmaya çalışılıyor zaman aşımınamı uğratılmak isteniyor yada ne bileyim başka bişeymi var acaba bu konuyla ilgili bi fikriniz yada dava karar örneği varsa verebilirmisiniz.
ev yapacağım köye ilk kez 1982 de kadastro gelmiş ve şuan ki tabumdaki sınırları belirlemiş. 2016 da ev yaptırmak için yapılan kadastro ölçümünde muhtarın benim arazimin 400m2 sini 35 yıldır işgal ettiğini öğrendim. köydeki bilir kişi köyün en yaşlısı ki (muhtarın dayısı) doğal olarak muhtardan yana. muhtara karşı dava açsam bir şansım olur mu?