Cevap: Eşim 3 yıldır evden ayrı
Alıntı:
esracan rumuzlu üyeden alıntı
Eşim 3 yıldır evden ayrıldıı ve yaklaşık 2 yıl önce boşanma davası açtı ben boşanmak istemedim dava redoldu ve şuanda başka biri ile yaşıyor. 3 yıl sonra fiili boşanma davası ile boşanmayı düşünüyormuş.ben buna karşı çıkarsam tekar başanma gerçekleşirmi...
Eşiniz başka biriyle yaşadığı halde siz boşanmak istemiyorsunuz?
Bu evlilikten hala bir beklentiniz yoktur sanırım.
ilk boşanma davasının reddinden 3 yıl sonra fiili ayrılık sebebiyle bir boşanma davası açar ve ayrılığı ispatlarsa (ki herhalde siz de 3 yıldır ayrı yaşadığınızı kabul edeceksiniz) bu durumda boşanma muhtemelen gerçekleşir.
tabiki beni istemeyeni bende istemem fakat sebepsiz yere ayrıldı benden 2 çocuğum var ve tekrar döner umuduyla bekliyorum peki şuanda dava açabilirmi sizce açsada kazanırmı
Alıntı:
tabiki beni istemeyeni bende istemem fakat sebepsiz yere ayrıldı benden 2 çocuğum var ve tekrar döner umuduyla bekliyorum peki şuanda dava açabilirmi sizce açsada kazanırmı
Dava açabilir tabii, ama kabul edilir mi? asıl mesele bu.
Dava açma hakkı kusursuz ya da daha az kusurlu olan eşte olduğundan
-Eğer başka biriyle yaşadığını ispatlarsanız,
-sizin de daha ağır bir kusurunuzu ispatlamazsa
davası muhtemelen reddolunur.
başka biriyle yaşadığını ispatlarsam 3 yıl sonrada boşanabilirmi peki yani 3 yıl ayrı yaşadığını ispatlarsa ve ben tazminat davası açabilirmiyim çok teşekkür ederim..
ve 1000 tl maaş alıyor nafaka davası açarsam ne kadar alabilirim
Alıntı:
başka biriyle yaşadığını ispatlarsam 3 yıl sonrada boşanabilirmi peki yani 3 yıl ayrı yaşadığını ispatlarsa ve ben tazminat davası açabilirmiyim çok teşekkür ederim..
bu konu biraz tartışmalı...
sonuçta ayrılık kararı "boşanma" olmadığı için eşlerin sadakat borcunun devam ettiği düşünülebilir.. bu şekilde bakılırsa eşinizin ağır kusurundan dolayı manevi tazminat isteyebilirsiniz..
yalnız hem boşanmak istemiyorum yuvam yıkılmasın diyip
hem de manevi tazminat istiyorum diyerek biraz hayatın olağan akışına aykırı davrandığınızı düşünüyorum....
Çok teşekkür ediyorum amacım herşeyi öğrenmek ve fikir sahibi olmak. zaman ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim....
Ben birde şunu öğrenmek istiyorum aralık 12 2007de dava reddoldu ve eşim kararı temyize göndermiş ve haziran 2008de temyiz isteğini geri çekmiş buna istinaden 3 yıllık süreç davanın rediindenmi başlar yoksa temyizin geri çekilme tarihindenmi????
Ayrıca tazminat davası açabilmek için boşanmış olmak yada boşanma davasını benimmi açmam gerekir**