-
18 adet mirascı
Annem 7 kardeş. Annemde dahil 5 kardeş yaşamıyor, 2 si hayatta. Hepsinin çocukları var.(toplam 18 kişi) Dedemizden miras olarak kalan 1 adet ahşap gayrimenkul var. Kimse ilgilenmiyor. Çürümeye terkedilmiş ve zaman zaman içinde uygunsuz insanlar girip barınıyor. Şahsım olarak bu yapıdan bir şekilde kurtulmak istiyorum. Mirasçıları bir araya getirerek bu işi halletmem mümkün değil. Tek başıma dava açarak bu binayı sattırmam mümkünmü. Diğer mirasçıların bulunması, tebliğ edilmesi ve onay alınması gereklimi. Bunun masraflarını karşılamam zor, bina satıldıktan sonra satış bedelinden bu masraflar karşılanırmı. Derseniz ki bütün mirasçılara tebliğ edilecek(bu mümkün gözükmüyor) masraflar satıştan önce ödenecek ve bu iş sizi aşar o zaman benim hissemi devlete bağış yapmam mümkünmü. Bir avukata versem mirasçıları bulmak onları ikna etmek gene bana kalacak ve takip etmem mümkün değil. Cevaplayan hukukçu arkadaşlara teşekkür ederim.
-
Cevap: 18 adet mirascı
Tapulumu , rayiç değeri ne dir?
Rayiç değeri masrafları karşılayacak orandaysa ortaklığın giderilmesine dair dava açacaksınız.Gayrimenkul satılabilecek bir yerde ise ,Müşterisi olabilecek ise mümkündür.
Yoksa masrafları karşılayamayaca durumdaysa zor.