Kredi Kartlı Alışveriş Yaptığım Firma Battı
Merhaba
M.v. Bilgisayara ait internet sitesinden kredi kartimla sifreli islemle alisveris yaptim. Urun tedarik suresi 3 gun du ne yazikki Mv Bilgisayar 2. gunde batmis :( Urun bana gonderilmedi. Bankaya 10 gun sonra itiraz dilekcesi verdim,durumu anlatip harcama tutarinin kartima iadesini istedim.2 aydir bankadan cevap bekliyorum. Sorum su, bankalarin internet alisverislerinde kredi karti ile ilgili sorumlulugu varmıdır? Bu para bana geri odenebilirmi?
Tesekkurler
Cevap: Kredi Kartli Alisveris Yaptigim Firma Batti
Banka şirkete ödeme yapmışsa ,bankanın sorumluluğu olmaz.Meğer ki böyle bir durumda sigorta vesair Müşteriye sözleşme de hak tanısınlar ve devreye girsin.
Bankaların Tüketiciye böyle bir imkan sağlamışlar mı?
Ödeme yapmamışsa durdurmak durumundadır.Ödemeyi.
Cevap icin tesekkurler ama ben anlayamadim anlattiklarinizi. Bankanin firmayla olan anlasmasini bilemiyorum belki odedi belki odemedi.Benim sorum bankacilik hukukunda benim durumumda kullanilabilecek tuketiciyi koruyan bir yasa varmi?
aynı durumu bende yaşadım.alışveriş yaptım firma battı ve kaçtı.durumu bankaya bildirdiğimde bana 15 gün içerisinde paranızı biz aide edecez dediler ve iade edildi.ama her bankanın uygulaması farklı olabilir.
Isbankasi sessiz sedasiz alisveris tutarini bugun kredi kartima geri aktardi.Sorun kalmadi.