-
Bilmece gibi tapu devri
Merhabalar...
Bir sorunumuz var ve bu sorunla ilgili tanıdığımız bir avukattan yardım almak için başvurduğumuzda bu davayı kazanırız diyerek bir vekaletname verdik.Aradan yaklaşık 4 ay gibi zaman geçmesine rağmen bir işlem yapılmadı ve ısrarla aramamız sonucunda bu davanın kazanılmayacağını,bu nedenle davanın masraftan öte birşey olmayacağını,bizi düşünerek işlem yapmadığını belirtmiştir.
ancak iş dolayısıya arad bir görüştüğümüz bir bilirkişiye şifaen gayrimenkul olayını anlattığımda kesin kazanırsınız bir dünya emsal var dedi.
Esas gayrimenkul olayını özetleyeyim.
Gayrimenkul İstanbul Esenlerde....
Gayrimenkulun sahibi Yugoslavyadan göç etmiş,şu anda yaşamıyor 97 ya da 98 yılında vefat etmiş.çocuk var.Biri Yugoslavya da vefat etmiş,ona buraya göçerken yaşadığı evi bırakmışlar.Kaldı 7 evlat.bunlardan 1 ide vefat etti.kaldı 6 evlat...Neyse,
göçen sonra esenlerde (merkezdedir)bahçeli 1 ev yapıyor.evin üstüne 2 katta 2 oğlu yapıyor.(yaşlı dedeye bakmıyorlar yaşlılıkta ona bakan daha uzakta oturab bir başka oğul)
bu iki oğul arada diğer kardeşleri toplayıp buradan hak istemeyin gerekirse siza para vereim diyor.Bütün kardeşler tamam.Ama benim annem olmaz diyor.Evde oturacaksanız oturun.ben burda çocuk başıma çalıştım.Ne bir evrağa imza atarım ne de hakkımı veririm.Ölene kadar oturun satarsanız ben hakkımı alırım diyor.
Dede ölünce evde oturmalar devam ediyor,Hiçkimsenin de aklına birşey gelmiyor.Taaa ki bu sene mart ayında 2 çocuğun evi bir başkasına (tanıdık değil)sattığını ,kardeşlerin paraları alıp kendi çocuklarına 1 er daire aldığını öğreninceye kadar....
Hiç bir kardeş ses çıkartmıyor.annem hariç.ama herkes nasıl olur .bizim imzamız olmadan bunlar nasıl başkasına tapu devri yaptı.(Herkes tapuyu ölden dede adına biliyor).
Yine neyse...
ilk paragrafta bahsettiğim avukat arkadaşa vekalet verdik esenler belediyesine gittiğinde öğrendiği buranın belediye imara geçerken babadan 2 çocuk adına tapu devri yapılmış.bu durumda tapuları zaten adına olan kardeşler(BUNLARDAN BİR TANESİ DE GEÇEN SENE HACCA GİTMİŞ,GİTMEDEN EVVEL ANNEMDEN HELLALLİK İSTEMEYİ DE UNUTMAMIŞTIR.ÖZ DAYIM YANİ)yeri adamın birine satmışlar..
şimdi 2 durum var.belediye imarından sonra 10 yıl geçtikten sonra dava açılamıyor.2.durum ise muvaza(artık neyse)burdan dava aaçılabilirmiş.
Avukat da her iki duruma ait kazanılan ve kaybedilen davalardan emsaller olduğundan dava açmayın diyor.
Annem de ciddi bir haksızlığa uğramış duygusu ki 6 yaşından 16 yaşına kadar o evde çalışmış,üstelik kendisi babasının malından birşey alamazken torunları onun hakkıyla kendilerine daire aalmışlar.
Ne yapalım dava açarsak kazanma ihtimali var mı?Bana kalsa ben % 100 kaybetsem de dava açarım.Ama annem emekli.Ya da ihtimal varsa ne davası açacağız.
saygılarımla