Yargıtayın bozduğu dava için karşı tarafa avukatlık ücreti ödenirmi
01.02.2007 tarihinde aracım kaza yaptı. Sigorta şirketi bir müddet sonra hasarı ödemeyeceğini beyan etti. Bende sigorta şirketini mahkemeye verdim. Uzun bir süre geçti. 2009'un ilk ayralarında dava sonuçlandı ve alayhime bitti. Bende dosyayı temyiz ettim. Sigorta şirketinin avukatı temyiz sonucunu beklemeden vekalet ücreti için aracıma ve iş yerime haciz başlattı. Yargıtaya yaptığımız temyiz başvurusu kabul edildi ve benim lehime bozuldu. Dava yeniden görülecek. Sigorta şirketinin avukatının koyduğu haciz kaldırılabilirmi. Yargıtayın vermiş olduğu bozma kararı ile benim avukata bir borcum kalmamış oluyor. Bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Cevap: Yargıtayın bozduğu dava için karşı tarafa avukatlık ücreti ödenirmi
Yargıtay kararını icra dosyasına ibraz edip takibi durdurabilirsiniz.
Takibi durdurduktan sonra yapılan haciz işlemini kaldırabilirmiyim. Ben bunu öğrenmek istiyorum. Teşekkürler
Haczin kalkması için kararın kesinleşmesi gerekiyor. Mahkeme kararında direnebilir veya yargıtay kararına uyarsa diğer tarafın bunu yeniden yargıtaya götürme hakkı var. İcra dairesi bu durumu nazara alıp İİK 40 mucibince takibi olduğu yerde bıraktırıp kararın kesinleşmesini bekler.
Hacizler kaldırılamaz kanatindeyim.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Haczin kalkması için kararın kesinleşmesi gerekiyor. Mahkeme kararında direnebilir veya yargıtay kararına uyarsa diğer tarafın bunu yeniden yargıtaya götürme hakkı var. İcra dairesi bu durumu nazara alıp İİK 40 mucibince takibi olduğu yerde bıraktırıp kararın kesinleşmesini bekler.
Hacizler kaldırılamaz kanatindeyim.
Peki dava yeniden görülecek ama süre gene çok uzun olacak ben bu araçtan dolayı zaten mağdur olmuşum bu mağduriyetim artarak devam edecek. Duruşma gününde bu hacizlerin kaldırılmasını talep edebilirmiyim.
Nasıl mağdur oldunuz araç yakalanıp otoparka çekildimi?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Nasıl mağdur oldunuz araç yakalanıp otoparka çekildimi?
Araç oto parka çekilmedi ancak sigorta araç hasar bedelini ödemediği için ben kendi imkanlarımla yaptırdım. Maddi ve manevi çok büyük zorluklar yaşadım. Aracı şimdi satıp maddi olarak rahatlamak istiyordum. Ama üzerine konan haciz yüzünden bunuda yapamıyorum. Mağduriyetim bu yüzden.