Eşim 4-B'li Sözleşmeli Personel Ssk'lıyım diye Tayini gerçekleşmedi
Eşim Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kuran kursu öğreticisi... Bende başka bir ilde Ssk'lı olarak çalışmaktayım.Eş durumundan nakil için başvurduk.Fakat reddettiler.Herhangi bir sağlık problemimiz bulunmamasına karşın Diyanet'i ne zaman arasak bizlere gidip sağlık raporu alıp eş durumundan nakli isteyebilirsiniz diyorlar.Sağlam insanlara rapor kimse veremeyeceği için bizim tek şansımız bunu mahkeme yoluyla halledebilmemiz.Fakat bu mahkemeyi kazanabilirmiyiz? Ayrıca bu durum ne kadar sürer?.Hiç bir bilgim yok.Yine Diyanette çalışan birinden fikir aldığımda şöyle demişti: İl idare mahkemesine başvurun.Aile bütünlüğü sağlanamadığı ve emekli sandığına bağlı olanların tayinleri gerçekleşmesine rağmen Ssk ve bağkurluların tayinlerinin gerçeklememesi mümkün değil.Zira SGK kurumu altında birleşti dedi bu 3 kurum.Hukuki mevzuatı bilmediğim için yardım ederseniz çok sevinirim.Ne yapmalıyım?.Hangi yolu izlemeliyim?.
EŞ DURUMU NAKLİ
Eş durumundan nakil de, sadece kurum içinde mümkündür. Eş durumundan tüm nakil taleplerinin yerine getirilmesi zorunlu kılınmamıştır. Eş durumundan nakil isteyebilmek için;
1- Personelin vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olması,
2- Geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve
3- Kamu personeli olan eşin, kurum içi görev yeri değişikliği mümkün olmayan veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması,
kaydıyla yerine getirilebilir.
3.şart olarak belirtilen "kamu personeli" ifadesi, memur ifadesine göre daha geniş bir kavramdır. Buna göre eşi, hakim savcı, askeri personel, 4/B'li, 4924'lü olanlar da nakilk talebinde bulunabilecektir. Ancak eşi özel şirkette işçi olanlar veya Bağ-Kur'lu olanlar nakil talebinde bulunamayacaktır.
Cevap: Eşim 4-B'li Sözleşmeli Personel Ssk'lıyım diye Tayini gerçekleşmedi...
İdare Mahkemesinde dava açacaksanız; red işleminin size tebliği tarihinden itibaren 60 gün içinde dava açmanız gerekir.Dava "Yürütmenin durdurulması"nı da içereceğinden, YD kararının ne zaman çıkacağı önemlidir.Bu süre için ne diyebiliriz?Hiçbir şey.Bu kişiye göre değişiyor gibi...Geçenlerde İstanbul'da okulu yıkılan -Yanlış hatırlamıyorsam- Z.Mutlu, ÜÇGÜN içinde YD kararı alabildi -Bakınız Ağustosun son haftası Vatan Gazetesi- ama, ben ALTI AY bekledim.
Bu ülkede AİLE BİRLİĞİNİN KORUNMASI anayasada filân yazsa da, mahkemelerin pek ciddiye aldığı bir konu değildir.Üstelik; T.C. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini imzalamasına ve bu hakkın orada da olmasına rağmen.Benim, memur eşimden 180 km öteye gönderilmem HUKUKUMUZ açısından hak ihlali olarak görülmedi.Yani Aile Birliği bozulmamış(?)Ama; Asker, Hakim, Savcı ve Mülki Amirlerin hiç böyle bir derdi yok.Onlar nereye eşleri de oraya...Hatta kadro fazlası bile olsalar.Ne de olsa; onlar AİLE...Ya biz?...
Her ne kadar, Anayasa "Eşitlik, imtiyaz tanınamaz... falan,filan..." dese de, gerçek hiç de öyle değildir.
Kolay gelsin.